Καίμε ακόμα άνθρακα; Πότε σκοπεύουμε να σταματήσουμε; Τι γνωρίζουμε για τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, ανακυκλώνουμε σωστά; Η επίγνωση του σωστού και του λάθους δεν είναι πάντα αρκετή για να γίνουν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί μας στόχοι πραγματικότητα. Κοινωνικά και οικονομικά εμπόδια έρχονται συχνά αντιμέτωπα και αλληλοσυγκρούονται.

Η λύση βρίσκεται στη βιωσιμότητα και στην “οικονομία της γνώσης”. Στο Athens Re-Science Festival 2019 αναδείξαμε τις νέες προκλήσεις για μια βιώσιμη καθημερινότητα, γνωρίσαμε καλές πρακτικές με σκοπό να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες του φεστιβάλ σχεδίασαν τις δράσεις τους δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα που να αναδεικνύουν τις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

Πράσινη Ανάπτυξη / Κυκλική Οικονομία/ Βιοοικονομία / Ενέργεια / Βιοποικιλότητα / Κλιματική Αλλαγή / Οικοσυστήματα / Yδάτινοι Πόροι / Έδαφος / Δάση

Στο Athens Re-Science Festival 2019, το κοινό ήρθε σε επαφή με την επιστήμη, η γνώση έγινε ένα με το παιχνίδι και τη διασκέδαση και, τελικά, αποδείχθηκε ότι η επιστήμη μπορεί να αλλάξει κάτι στον τρόπο που δρούμε, σκεφτόμαστε και ζούμε καθημερινά!

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του Athens Re-Science Festival 2019 εδώ.