Την άνοιξη του 2014 το 1ο Athens Science Festival έγινε πραγματικότητα. Το θέμα του: «Η επιστήμη στην καθημερινότητά μας».

Στο πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που έγινε στην Ελλάδα οι επικέπτες ανακάλυψαν την επιστήμη πίσω από κάθε έκφανση της ζωής τους. Μέσα από τα πιο απλά, αλλά και τα πιο απίθανα ερωτήματα, οι ερευνητές, οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι δάσκαλοι, τα παιδιά, οι καλλιτέχνες, μέσα από την επιστήμη και το έργο τους, μας θύμισαν ότι η επιστήμη είναι παντού στην καθημερινότητά μας.

Τα παιδιά μας θα ζήσουν 120 χρόνια;
Να κάνουμε εμβόλια ή να μην κάνουμε;
Μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς;
Ποιος είναι ο ήχος του Διαστήματος;
Ποια σχέση μπορεί να έχει η κβαντική Φυσική με το σταφιδόψωμο;
Βρέθηκε τελικά το Σωματίδιο του Θεού;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία δόθηκε απάντηση στο πλαίσιο του πρώτου Athens Science Festival, που έγινε από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Athens Science Festival 2014 διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Τεχνόπολης και σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Athens Science Festival 2014:

ASF2015_Programme

 

 

 

 

 

 

 

To πρόγραμμα των Εργαστηρίων του Athens Science Festival 2014

 

GALLERY