Την άνοιξη του 2015 το όραμα για ένα Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα, αντάξιο ανάλογων διεθνών διοργανώσεων, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Το θέμα του 2ου Athens Science Festival: «Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη».

Στο 2ο Athens Science Festival η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 33.000 επισκέπτες, εκ των οποίων 8.000 μαθητές και μαθήτριες, παρακολούθησαν τις 370 διαφορετικές εκδηλώσεις, που συνολικά κάλυψαν πάνω από 200 ώρες προγράμματος.

Μπορώ να ταξιδέψω στο χρόνο;
Τα μάτια μου γιατί ανοιγοκλείνουν;
Γιατί καίνε οι πιπεριές;
Τα μαθηματικά χορεύονται;
Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική;
Είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος από αστερόσκονη;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία δόθηκε απάντηση στο πλαίσιο του 2ου Athens Science Festival, που έγινε από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το Athens Science Festival 2015 διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”, το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

ALL_ICONS-85

Tα highlights του Αthens Science Festival 2015

To αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Science Festival 2015

 

 

 

GALLERY