Η Μπέττυ Τσακαρέστου, Ph.D, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (ADandPRLAB), και Διευθύντρια του Τομέα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο οικείο Τμήμα.

Είναι Branding Officer & European Liaison for International Communication Division at The Association for Education in Journalism and Mass Communication (AEJMC). 

Διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Copenhagen Business School (CBS) από το 2013-2015 και συμμετέχει στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από το 2010. Επιλέχθηκε ως “2015 Scholar for the Study of the United States Institute (SUSI) on Journalism and Media at Ohio University” για την Ελλάδα. Το ακαδημαικό πρόγραμμα SUSI χρηματοδοτείται από το U.S.Department of State. Δίδαξε στο International Summer University Program στο CBS (2013, 2014). Από τον Ιούνιο του 2012 συμμετέχει στην ερευνητικό δίκτυο CCEBI- Co-Creating Experience Based Innovation του CBS με το οποίο συνδιοργάνωσαν το 2012 και το 2014 δύο Co-Creation Workshops με εστίαση στις Δημιουργικές και Καινοτόμες Επιχειρηματικά Πόλεις στην εποχή της συνεργατικής οικονομίας και κατανάλωσης
Η έρευνα και η διδασκαλία της εστιάζουν στη Διαφήμιση και τις Δημόσιες Σχέσεις με έμφαση στα social media/ mobile communication, στο city branding και τη συν-δημιουργία, στις νέες τάσεις συνεργατικής κατανάλωσης, τα νέα startup επιχειρηματικά μοντέλα περιλαμβανομένης επιχειρηματικής (startup) δημοσιογραφίας, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την κοινωνική καινοτομία. Από το 2007 έως το 2011 δίδαξε “Επιχειρηματική Ηθική και ΕΚΕ” ως επισκέπτρια Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συντονίζει το ερευνητικό project: «Mobile Generation Next: Collaborative Consumption in the Sharing Economy enabled by Mobile and Networking Technologies” το οποίο ξεκίνησε το 2011 Από το 2014 συμμετέχει στο MC του προγράμματος COST για την Ελλάδα. Από το 2002 είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ΙΕΠ) όπου διετέλεσε Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Από το 2013 είναι μέλος του Advisory Board στο Impact Hub Athens. Το 2010 ορίστηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων και ανέλαβε τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιο-Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, με κύριο έργο την ψηφιακή μετάβαση του φορέα. Από το 2010 εκπροσωπεί το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Ειδικών για θέματα «Ψηφιακού Γραμματισμού». Από το 2007-2010 διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής της μηνιαίας έκδοσης «Βήμα Ιδεών».


SCIENTIFIC ADVISORY BOARD