Η Δέσποινα Κορτεσίδου είναι μοριακός νευροεπιστήμονας που εξειδικεύεται στην επικοινωνία της επιστήμης, με έδρα το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Σπούδασε μοριακή βιολογία και βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εγκέφαλος και Γνωστικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.


Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη ανάπτυξης περιεχομένου και διοργανώτριας εκδηλώσεων για το Gran Colectivo Pantitlán–μια πολιτιστική πρωτοβουλία που συνίδρυσε– καθώς και ως επιστημονική σύμβουλος και αφηγηματική συντάκτης για ένα παιχνίδι πάνω στην προκατάληψη και την ενσυναίσθηση του Dodo Laboratory στούντιο στο Βερολίνο. Είναι, επίσης, ανεξάρτητη συγγραφέας (επιστημονικών) βιβλίων για παιδιά. Στο παρελθόν υπήρξε δημιουργός στρατηγικού περιεχομένου για 
STEM μουσειακές εκθέσεις στο NorthernLight στούντιο, και συνδιοργανώτρια του Tesla Minor προγράμματος πάνω στην επιστημονική συμβουλευτική του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.


Συνεργάζεται για πρώτη χρονιά με την 
SciCo και είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να συμβάλει στην απλοποίηση και επικοινωνία STEAM θεμάτων για τους φιλοπερίεργους επισκέπτες  του ASF2020.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ