Ο Διονύσης είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Αάρχους και επισκέπτης ερευνητής στις εγκαταστάσεις του κυκλικού επιταχυντή σωματιδίων, MAX IV Laboratory, στο Λούντ της Σουηδίας, με χρηματοδότηση από το Villum Foundation.

Αποφοίτησε από  το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βιομηχανική Χημεία, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Είναι ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής του Λονδίνου, της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας  και Μοριακής Βιολογίας και της Ελληνικής Κρυσταλλογραφικής Εταιρείας.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Arla Foods, επικεντρώνοντας την ερευνητική του δραστηριότητα στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και μεθόδων χαρακτηρισμού προϊόντων διατροφής,  με στόχο τη βελτιστοποίηση και ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων προϊόντων. Στον τομέα της επικοινωνίας της επιστήμης, έχει συνεισφέρει ενεργά, συμμετέχοντας σε δράσεις όπως το Athens Science Festival, Researchers Night Greece, Mind The Lab, Pint Of Science Greece, Mediterranean  Researchers’ Night, και Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλοριζού.

Πιστεύει ότι η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ επιστημών και κοινωνίας αποτελεί βασικό στοιχείο για τον εκδημοκρατισμό της γνώσης, την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης, την αναζωογόνηση της περιέργειας των πολιτών και της ανάγκης τους για  γνώση, καθώς και την προώθηση της καινοτομίας. Πιστεύει πως αυτά τα στοιχεία μαζί με την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση ενός πιο φωτεινού και ελπιδοφόρου μέλλοντος!


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ