Η Ελένη Μπαζίγου είναι Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια του τμήματος Bioengineering του Imperial College London. Έλαβε πτυχίο Μοριακής Βιολογίας από το King’s College London (2002) και διδακτορικό πάνω στα νευρωνικά δίκτυα από το National Institute for Medical Research στο Λονδίνο (2006) για το οποίο βραβεύτηκε από το Medical Research Council του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε ως Postdoctoral Fellow με υποτροφία από τον φιλανθρωπικό οργανισμό του Cancer Research UK στο London Research Institute για τέσσερα χρόνια όπου ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του λεμφικού συστήματος και την δημιουργία βαλβίδων στο κυκλοφορικό σύστημα. Το 2011 ξεκίνησε συνεργασία με το Imperial College ως Research Associate για να διερευνήσει το ρίσκο επικινδυνότητας καρδιοαγγεικών παθήσεων σε σχέση με τις δυνάμεις που ασκούνται στα τειχώματα των αγγείων από την ροή του αίματος.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι σύμβουλος σε συντακτικές επιτροπές επιστημονικής αρθρογραφίας.

Ασχολείται με την επικοινωνία της επιστήμης από το 2008 με εκλαϊκευμένες ομιλίες σε χορηγούς και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και για το ευρύ κοινό. Στην Αθήνα συνεργάζεται με την SciCo για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση κατά του καρκίνου και των καρδιοαγγειακών παθήσεων.


CURATORS