Η Γιάννα Παπαϊωάννου-Σιγαλού έχει σπουδάσει Βιολογία στην Αγγλία. Κατά την διάρκεια των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε στην προώθηση της βιολογίας και της οικολογίας στην φοιτητική κοινότητα, κάτι το όποιο την ώθησε στον κλάδο της επικοινωνίας της επιστήμης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο UCL πάνω στην επικοινωνία της επιστήμης με εξειδίκευση στην κλιματική αλλαγή.

Ακολούθησαν δύο πρακτικές ασκήσεις στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ Institute for European Environmental Policy στο Λονδίνο και Zero Waste Europe στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε ως communications officer και απέκτησε εμπειρία πάνω στις πρακτικές πτυχές της επικοινωνίας της επιστήμης. 

Η σύνταξη επιστημονικών άρθρων και blogs είναι κάτι που ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια, και εξάσκησε μέσω των πρακτικών ασκήσεων με αποκορύφωμα την δημοσίευση άρθρου της στο Green European Journal ενώ συνεχίζει και σήμερα σαν τακτική επιστημονική αρθρογράφος στο blog ClimateFour.com.

Aνήκει στους Αmbassadors 2019/20 της επικοινωνίας της επιστήμης της SciCo και είναι ενθουσιασμένη που θα συμβάλλει στην οργάνωση του Φεστιβάλ.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ