Ο Λέανδρος έχει σπουδάσει Βιοχημεία & Βιοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επικοινωνία της Επιστήμης από το Imperial College London. Έχει υποστηρίξει τη διοργάνωση του Thessaly Science Festival καθώς και την παραγωγή δημιουργικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το Athens Science Festival, ενώ έχει εργαστεί ως Science Communicator για το Edinburgh Science Festival. Έχει διατελέσει Project Leader της ερευνητικής ομάδας Συνθετικής Βιολογίας iGEM Thessaly 2019 και έχει εργαστεί ως υπεύθυνος επικοινωνίας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα OMIC-Engine και INTOMED, που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από το 2023 εργάζεται για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως Public and Patient Involvement and Engagement Officer, διασφαλίζοντας ότι η κλινική έρευνα συνδιαμορφώνεται από ασθενείς, ερευνητές και μέλη της κοινωνίας.

Στο Athens Science Festival, υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς του εξωτερικού, στοχεύοντας στη διασφάλιση της διεθνούς ακτινοβολίας του φεστιβάλ καθώς και την παροχή σύγχρονου, καινοτόμου και διαδραστικού περιεχομένου για τα κοινά στόχευσης του φεστιβάλ.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ