Η επιστήμη συναντά την επικοινωνία για πέμπτη διαδοχική χρονιά στο Athens Science Festival και το «επί» υψώνεται στο τετράγωνο. Θέλεις να δεις και το δικό σου όνομα να υψώνεται ψηλά και τις προσπάθειές σου να αναγνωρίζονται; Δήλωσε συμμετοχή στα Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης – ΕΠΙ2,  που θα απονεμηθούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2018. Είτε εκπροσωπείς επιστημονικό ή ερευνητικό φορέα, εκπαιδευτικό ίδρυμα, ΜΚΟ, επιχείρηση, είτε απλώς εκπροσωπείς τον εαυτό σου, έχεις τώρα την ευκαιρία να αναδείξεις τις ενέργειες διάδοσης της επιστημονικής γνώσης στην Ελλάδα.

Στην πρώτη διοργάνωση των βραβείων ΕΠΙ2 2018 θα επιβραβευτεί ένα ευρύ φάσμα επικοινωνιακών ενεργειών που απευθύνονται τόσο στο ειδικό κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ειδικότερα, θα απονεμηθούν βραβεία σε δέκα επιμέρους κατηγορίες: Γραπτά κείμενα, βίντεο, προφίλ και σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστότοποι και ιστολόγια, τα οποία έχουν ως βασικό αντικείμενο την προβολή της επιστημονικής γνώσης. Ακόμη, θα αναδειχτούν δράσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης για θέματα με επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και δράσεις σχολείων όλων των βαθμίδων με στόχο την επιστημονική ενημέρωση τρίτων.

Θα βραβευτούν επίσης έργα εικαστικών και παραστατικών τεχνών που προσεγγίζουν τα επιστημονικά ζητήματα από καλλιτεχνική σκοπιά. H κριτική επιτροπή θα βραβεύσει την καλύτερη παρουσία στο Athens Science Festival 2018, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το βραβείο συνολικής παρουσίας & συμβολής στην επικοινωνία της επιστήμης, το οποίο θα απονεμηθεί σε ένα πρόσωπο, μία ομάδα ή έναν φορέα που έχει διακριθεί στον τομέα τα τελευταία χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχής, δες την προκήρυξη των βραβείων ΕΠΙ2 2018.

Αν ασχολείσαι με την επικοινωνία της επιστήμης και οι δραστηριότητές σου ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, δήλωσε υποψηφιότητα στα βραβεία ΕΠΙ2 έως τις 30 Μαρτίου 2018.