Διασκεδαστικά παιχνίδια για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

5 Απριλίου, 2019 ΝΕΑ

Τρία παιχνίδια! Τρείς διαφορετικοί και διασκεδαστικοί τρόποι να μάθεις για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς παίζοντας και παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς με δώρα τεχνολογίας!

Παιχνίδι 1: Πρόσεχε και ακολούθησε τις οδηγίες!

Σε αυτό το παιχνίδι, με τη χρήση μίας ειδικής εφαρμογής android, θα δεις πως μπορείς να λάβεις ειδοποιήσεις από μία ειδική συσκευή που σχεδιάσαμε, χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιήσεις κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεση σε κάποιο WiFi ή BT Access point. Οι οδηγίες θα μεταδίδονται σε ειδικά σημεία στο χώρο του ASF, και αρκεί να ανοίξεις την εφαρμογή σου, και να τις ακολουθήσεις, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό.

Παιχνίδι 2: Η δύναμη των πολλών!

Στο παιχνίδι αυτό, που παίζεται με κινητό android, θα κληθείς να ολοκληρώσεις διάφορες αποστολές πληθοπορισμού, οι οποίες σχετίζονται με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παιχνίδι 3: Εκπαιδεύοντας τον υπολογιστή

Σε αυτό το παιχνίδι, θα δεις πως εκπαιδεύουμε τον υπολογιστή να αναγνωρίζει φθορές ή βανδαλισμούς σε σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε αυτό της γραφής συνθημάτων. Έλα να δεις και να αναγνωρίσεις τέτοιες περιπτώσεις σε φωτογραφίες, και να συγκρίνεις το αποτέλεσμα με αυτό του υπολογιστή. Επίσης, έλα να γράψεις (με ασφαλή τρόπο, που σβήνει εύκολα) ένα σύνθημα και να δεις εάν ο υπολογιστής θα το αναγνωρίσει.

Φύλακες του πολιτισμού // 5,6 Απριλίου// Διαδραστική Έκθεση
Διοργάνωση: CoNSeRT, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής