Ιστορίες γεμάτες χιούμορ από τους Science Reactors

21 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Πόσο χιούμορ διαθέτουν οι επιστήμονες; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης και να την κάνουμε απολαυστική; Θέλοντας να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσει την επιστήμη με χιουμοριστικό και ανατρεπτικό τρόπο, η ομάδα των Science Reactors ανεβαίνει για μια ακόμα φορά στη σκηνή του Athens Science Festival για μια παράσταση στην οποία δύσκολα επιστημονικά θέματα μετατρέπονται σε κατανοητές ιστορίες. Και μάλιστα, ιστορίες γεμάτες χιούμορ!

Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι Science Reactors  μοιράζονται πρόθυμα τον ενθουσιασμό τους για την επιστήμη με τους μη «μυημένους». Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς επιστήμονες με ταλέντο στην επικοινωνία της επιστήμης και συνεχώς ανανεώνεται με νέα άτομα και φρέσκιες ιδέες. Στόχος τους είναι να καλλιεργήσουν την περιέργεια του κοινού για όλα τα επιστημονικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή, να προβληματίσουν, αλλά και να χαρίσουν απίστευτες στιγμές γέλιου.  Οι επιστήμονες λοιπόν, βγαίνουν από το εργαστήριο και μοιράζονται τις γνώσεις τους με το κοινό με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο!

Η ομάδα των Science Reactors αποτελείται από τους:
Γιώργος Γαλανόπουλος: Δρ Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, Στέφανος Γιαγτζόγλου: Βιολόγος, Ερμής Ζαχαρόπουλος: Τελειόφοιτος /Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Κοντογιάνης: Αστροφυσικός, Bάσια Κουρεμένου: Περιβαλλοντολόγος, Δημήτρης Μπουζιώτης: Ιχθυολόγος, Υποψήφιος Δρ, Kυριάκος Οικονόμου: φοιτητής ιατρικής Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Περιστέρης: Ιατρός, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου: Βιολόγος, Αλέξανδρος Σουρτζής: Αρχιτέκτων, Υποψήφιος δρ. Χωροταξίας, Πολυξένη Σπηλιοπούλου: ΤΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ

Παρουσιάζει ο Κυριάκος Οικονόμου
Ιδέα/ Σχεδιασμός/ Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, Σκηνοθέτης