Χρήστος Κυρατσούς | Ένα κοκτέιλ στη μάχη κατά της πανδημίας;

4 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Τι σας φέρνει στο μυαλό η λέξη «κοκτέιλ»; Οι περισσότεροι πιθανόν να σκέφτονται στιγμές καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς σε έναν κόσμο χωρίς πανδημία. Όχι όμως και ο Χρήστος Κυρατσούς

Ο Αντιπρόεδρος των Τεχνολογιών Έρευνας, Λοιμωδών Νοσημάτων και Ιογενών Φορέων στο Regeneron αναφέρεται σε ένα κοκτέιλ διαφορετικό από τα συνηθισμένα που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στη μάχη κατά της πανδημίας Covid-19. Ο Δρ. Κυρατσούς θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα του Athens Science Festival προκειμένου να μας μιλήσει για τα εξουδετερωτικά αντισώματα τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών.

Στη συναρπαστική του ομιλία με τίτλο «Ένα κοκτέιλ στη μάχη κατά της πανδημίας;» ο διακεκριμένος μικροβιολόγος θα περιγράψει την προσπάθεια των επιστημόνων μας για τη δημιουργία ενός κοκτέιλ ανθρώπινων αντισωμάτων που στόχο έχουν την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου Covid-19. Παράλληλα θα μοιραστεί μαζί μας τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χρήστος Παναγιωτίδης.

Ο Χρήστος Κυρατσούς είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και Αντιπρόεδρος των Τεχνολογιών Έρευνας, Λοιμωδών Νοσημάτων και Ιογενών Φορέων στο Regeneron. Ρόλο του αποτελεί η επίβλεψη της προκλινικής έρευνας για ένα διαφορετικό «χαρτοφυλάκιο» αντι-παθογόνων, πλήρους ανθρώπινης προέλευσης, μονοκλωνικών αντισωμάτων και νέων γονιδιακών και κυτταρικών θεραπειών. Ο Δρ. Κυρατσούς ηγείται των προσπαθειών του Regeneron να αναπτύξει νέα αντισώματα κατά της COVID-19.

Τίτλος ομιλίας: Ένα κοκτέιλ στη μάχη κατά της πανδημίας; || Ημερομηνία & ώρα: Δευτέρα 29 Μαρτίου, 16.00-17.00