Susan Schneider: Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον του Νου

Θα μπορούσαν άραγε οι άνθρωποι να συγχωνευθούν με την Τεχνητή Νοημοσύνη; Είναι η συνείδηση ένα αναπόφευκτο παραπροϊόν της εξελιγμένης νοημοσύνης; Μια συζήτηση με τη Susan Scneider πάνω στις ηθικές και κοινωνικές επιπτώσεις της δημιουργίας νου σε μηχανές, τις οποίες συχνά παραβλέπουμε. Για ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση, αν θέλετε να προμηθευτείτε το βιβλίου της Susan σε προνομιακή τιμή, ρίξτε μια ματιά εδώ: https://press.princeton.edu/books/paperback/9780691216744/artificial-you Ο Βασίλης Σταματόπουλος θα συντονίσει τη συζήτηση.

 

Συμμετέχοντες:
Susan Schneider: Director, Center for the Future Mind William F. Dietrich Distinguished Professor, Florida Atlantic University. NASA-Baruch Blumberg Chair, Library of Congress and NASA. Distinguished Scholar Chair, Kluge Center, Library of Congress (2019).

Η Susan Schneider γράφει για τη φύση του εαυτού και του νου, μέσα από την οπτική γωνία της φιλοσοφία, της τεχνητής νοημοσύνης, της γνωστικής επιστήμης και την αστροβιολογίας. Στο πρόσφατο βιβλίο της, «Artificial You: AI and the Future of the Mind», συζητά τις φιλοσοφικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και, συγκεκριμένα, την επιχείρηση του «σχεδιασμού μυαλού». Ως πρόεδρος της NASA, η Schneider ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα διετές πρόγραμμα με τη NASA σχετικά με το μέλλον των πληροφοριών. Τώρα συνεργάζεται με το Κογκρέσο για την πολιτική γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Εμφανίζεται, επίσης, συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε σταθμούς, όπως το PBS και το The History Channel, καθώς και σημαντικές διασκέψεις, στο Harvard και το Cambridge. Γράφει, επίσης, απόψεις στους New York Times, Scientific American και The Financial Times. Το έργο της έχει συζητηθεί ευρέως στα μέσα ενημέρωσης,σε μέσα, όπως οι The New York Times, Science, Big Think, Nautilus, Discover και Smithsonian. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα νέο βιβλίο σχετικά με τη μορφή ευφυών συστημάτων (με τον W.W. Norton). Τέλος, αποτελεί την ιδρυτική διευθύντρια κέντρου για το για το μέλλον του νου.