Το ΑΒητάρι της διατροφής (6-12 ετών)

Τι σημαίνει υγιεινή διατροφή; Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες βιωματικού και ερευνητικού χαρακτήρα, εξερευνούμε έξι ενότητες: Τροφή και διατροφή, Μεσογειακή διατροφή, Το ταξίδι των τροφίμων, Ο άνθρωπος και τα τρόφιμα, Αγορά και οικολογία, Τρόφιμα και… λόγος. Η μουσειοσκευή «Το ΑΒητάρι της διατροφής» έχει στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής, την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών, την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας των τροφίμων και την αναγνώριση της σημασίας της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία του οργανισμού.

 

Συμμετέχοντες:
Χριστίνα Βούκια : Sustainability Activities & Communications Supervisor, Κατερίνα Σημαντηράκη : Sustainability Activities & Communications Assistant

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ΑΒ Βασιλόπουλος