Σας περιμένουμε στο Athens Science Festival για ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο

21 Μαρτίου, 2015 ΝΕΑ

Ελάτε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου, και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, στο Athens Science Festival 2015.

Άλλες δύο ημέρες, γεμάτες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης στην καθημερινότητά μας με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο … στον ερχομό της Άνοιξης!

Διαδραστικά  εκθέματα, εντυπωσιακά πειράματα, πρωτότυπα εργαστήρια, παραστάσεις, ενδιαφέρουσες ομιλίες, διαγωνισμοί επιστήμης, παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, «Το Κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού» από το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου, μοριακά κοκτέιλ, μουσική, συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το Σαββατοκύριακο.

Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το αθηναϊκό κοινό αγκάλιασε ένα Φεστιβάλ Επιστήμης, που έλειπε από την πόλη, και μέσα από τη συμμετοχή του έδειξε τη δίψα του για γνώση, ενημέρωση, ψυχαγωγία και έμπνευση.

Από την Τελετή Έναρξης στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», και μέχρι σήμερα επισκέφτηκαν το Athens Science Festival περίπου 15.000 άτομα – μαθητές και επισκέπτες – ενώ μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου θα έχουν πραγματοποιηθεί 180 διαφορετικές εκδηλώσεις, θα έχουν δηλαδή συμπληρωθεί 200 περίπου ώρες προγράμματος! Ένα Φεστιβάλ, έξι ημέρες, σε περισσότερες από 8 αίθουσες στην Τεχνόπολη, με περιεχόμενο για όλες τις ηλικίες, και σε συνεργασία με 90 φορείς από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Δείτε το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο εδώ