3Dlexia από το EcoΚΤΗΜΑ στο Athens Science Festival

5 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

To EcoΚΤΗΜΑ συμμετέχει στο Athens Science Festival και μας μυεί στον κόσμο του 3Dlexia με ένα workshop κι ένα εργαστήριο για παιδιά!

3Dlexia: ένα ταξίδι ολιστικής επαυξημένης εμπειρίας μάθησης! / Workshop

Ελάτε στον κόσμο του 3Dlexia! Το ταξίδι της νέας ολοκληρωμένης, καινοτόμου ολιστικής προσέγγισης διδακτικής όλων των μαθησιακών πεδίων, προσαρμοσμένης απόλυτα στις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών και τους ρυθμούς ανάπτυξης του 21ου αιώνα, ξεκινάει στο Athens Science Festival! Μαζί θα μυηθούμε στην τέχνη της διδασκαλίας μέσω της φύσης, στην αποτελεσματική χρήση επαυξημένης τεχνολογίας, ως μέσου πληρέστερης και πολυαισθητηριακής μάθησης, αλλά και στην αναγνώριση και καλλιέργεια των διαφορετικών ικανοτήτων και νοημοσυνών του εγκεφάλου (Gardner). Το συναρπαστικό ταξίδι πρόκληση-πρόταση για την αναθεώρηση και τον επαναπροσδιορισμό του όρου ‘δυσλεξίας’ σε 3DLexia, βασισμένο στις τελευταίες έρευνες της μετά-γνωστικής νευροεπιστήμης, θα μας δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα και εργαλεία, ώστε να υλοποιηθεί στην πράξη το όραμα της συμπεριληπτικότητας (inclusion) στη μάθηση, αλλά και στην ολιστική ανάπτυξη των μαθητών!

Ομιλήτριες:
Αγγελική Παππά, ιδρύτρια του «i love dyslexia», ερευνήτρια, εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών,
Μαρία Φιλιππή, ιδρύτρια του «ecoktima», ερευνήτρια

Διοργάνωση: Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, I LOVE DYSLEXIA, EcoKTHMA

Για τo workshop χρειάζεται κράτηση θέσης στο [email protected] // Πέμπτη 07 Απρ 2016 @ 18:00 – 19:45, Αποθήκη

3DLexia: ένα ταξίδι ολιστικής επαυξημένης εμπειρίας μάθησης! / Εργαστήριο για παιδιά 6-18 ετών

Αγαπάμε τη γραφή και την ανάγνωση γιατί μας ανοίγει τους δρόμους της επιστήμης! Υπάρχει γραφή και ανάγνωση στη Φύση; Μμμμ ποιός μπορεί να μας απαντήσει; Μα η ίδια η Φύση! Ανακαλύπτουμε ξανά μαζί τους νόμους Της και βρίσκουμε το δικό μας τρόπο να μαθαίνουμε γιατί κανείς και τίποτε δεν είναι ίδιο άρα όλοι έχουμε δικαίωμα στο διαφορετικό! Ανατρέπουμε όλοι μαζί τα δεδομένα και παίζουμε 3DLexia με μαγικούς ήρωες και τεχνολογία… από το διάστημα!

Οργανωτική ομάδα:
Αγγελική Παππά, Ερευνήτρια Ειδικής Αγωγής, Ιδρύτρια I love dyslexia
Μαρία Φιλιππή, Ερευνήτρια ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, Ιδρύτρια ECOKTHMA

Διοργάνωση: Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, I LOVE DYSLEXIA, EcoKTHMΑ // Πέμπτη 07 Απρ 2016 @ 09:00 – 14:00, AMΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 9.84