Αστροναύτης Rex Walheim: Ένα Ταξίδι 36 Ημερών στο Διάστημα

13 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι η ζωή ενός αστροναύτη; Πώς φαίνεται άραγε η Γη μας από το μακρινό διάστημα; Και τι είναι μια “διαστημική βόλτα”; Αυτά τα ερωτήματα που προκαλούν περιέργεια και θαυμασμό, μας καλούν να εξερευνήσουμε τις εξαιρετικές εμπειρίες εκείνων που τολμούν να περιηγηθούν έξω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Το Athens Science Festival σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος ΕΛΚΕΔ και την Axiom Space φέρνει στην Αθήνα τον αστροναύτη Rex Walheim, και θα βρεθεί στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μοιραστεί τη δική του “Ιστορία Αλλαγής” με τίτλο “Πετώντας στο Διάστημα”. Θα μιλήσει για την εξέλιξη των διαστημικών πτήσεων από το Πρόγραμμα του Διαστημικού Λεωφορείου (Space Shuttle Flight) έως τις εμπορικές διαστημικές πτήσεις και τον Διαστημικό Σταθμό Axiom. Θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του πετώντας στην τελευταία πτήση του διαστημικού λεωφορείου, ενώ θα μιλήσει και για την προετοιμασία πριν από την πτήση αλλά και πριν από τις διαστημικές βόλτες.

Ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα για την εξέλιξη της διαστημικής εξερεύνησης από το παρελθόν μέχρι το μέλλον!

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αδριανός Γολέμης, γιατρός αποστολής των Ευρωπαίων αστροναυτών.

Ο Rex Walheim είναι ένας πρώην αστροναύτης της NASA. Έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και σε πέντε διαστημικούς περιπάτους. Μετά την αποχώρησή του από το γραφείο πληρώματος, ο Walheim υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντής Ασφαλείας και Βεβαιώσεων Αποστολής (Deputy Director of Safety and Mission Assurance at the Johnson Space Center) στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Τζόνσον. Είναι πρώην συνταγματάρχης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και προς το παρόν εργάζεται στην AXIOM ως Κύριος Αξιωματούχος Ασφάλειας.

Σάββατο 20 Απριλίου | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | 20:30 – 21:15

Θέλεις περισσότερες Tales of Change; Το Athens Science Festival επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από 16 έως 21 Απριλίου 2024 με διαδραστικά εκθέματα, εντυπωσιακά πειράματα, workshops για παιδιά και για ενήλικες, διαλέξεις και βιωματικές δράσεις. Δες το πρόγραμμα εδώ και κλείσε σήμερα το εισιτήριό σου!