«Διαμορφώστε το μέλλον σας» στο ASF23!

14 Σεπτεμβρίου, 2023 ΝΕΑ

1 μεγάλη γιορτή | 3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας | πειράματα επίδειξης | chemistry shows | διαδραστικά εκθέματα | βιωματικές δράσεις | εργαστήρια για παιδιά | κορυφαίοι-ες ομιλητές-τριες | STEM career sessions | stand-up science

Εάν κάποια ερώτηση έχουμε ακούσει όλοι στη ζωής μας, αυτή είναι σίγουρα «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» Πώς, όμως, είναι εφικτό νέοι/ες να επιλέξουν την κατάλληλη για εκείνους/ες επαγγελματική πορεία, χωρίς να λάβουν απαραίτητες πληροφορίες για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει κάθε κλάδος; Το Athens Science Festival 2023, ως ένα Student Edition ASF, έρχεται να εμπνεύσει μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες, ώστε να κάνουν με σιγουριά το επόμενο βήμα και να «Διαμορφώσουν το μέλλον τους»!

Από 10 έως 12 Οκτωβρίου, το ASF, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τις σύγχρονες καινοτομίες και εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης. Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, θα αναδειχθεί ο θαυμαστός κόσμος των επαγγελμάτων STEM (Science | Technology | Engineering | Mathematics), καθώς και η πληθώρα επιλογών που προσφέρουν αυτά τα επαγγελματικά μονοπάτια.

Μαθητές/τριες όλων των ηλικιών, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων, θα θαυμάσουν εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης και θα συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια. Στην διαδραστική έκθεση του φετινού φεστιβάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μέσα από μικροσκόπιο μοντέλα εγκεφάλου και αληθινούς νευρώνες, ενώ θα κάνουμε βόλτα στην Αθήνα του Περικλή, αλλά και την εποχή των Δεινοσαύρων με γυαλιά 3D πραγματικότητας

Ακόμη, θα παρακολουθήσουμε ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, που θα τους/τις συνεπάρουν και θα τους/τις εμπνεύσουν. Ενδεικτικά, ο Δρ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος θα ξεναγήσει τους/τις μαθητές/τριες στον «αόρατο» κόσμο των ιών, ενώ ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης θα τους/τις αποδείξει πως κάθε όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί – ακόμη και αν αυτό είναι να συλλέξεις μετεωρίτες με τη NASA! Ο Δρ. Michael Londesborough θα αναδείξει τον μαγευτικό κόσμο της χημείας, τονίζοντας πως ο ρόλος του χημικού δεν περιορίζεται μονάχα μέσα σε ένα εργαστήριο.

Οι φοιτητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος σε πρωτοποριακά σεμινάρια και διαδραστικά εργαστήρια. Στα STEM Career Sessions θα ανακαλύψουν πώς να φτιάχνουν επιτυχημένα δημόσια επαγγελματικά προφίλ και θα ενισχύσουν τα απαραίτητα soft skills, που θα απογειώσουν την καριέρα τους, ενώ στα Science Communication Workshops θα δουν πώς η επιστήμη μπορεί να μετατραπεί σε ιστορίες έμπνευσης!

Το ASF όπως κάθε χρόνο είναι μια μεγάλη γιορτή επιστήμης, οπότε δεν θα μπορούσαν να λείπουν απογευματινά sessions, με θέμα: Gaming , Τεχνητή Νοημοσύνη, Stand up science, Εκθέσεις Τέχνης, Ομιλίες από καταξιωμένους/ες επιστήμονες κι άλλα πολλά!

Αν είστε κι εσείς έτοιμοι να «Διαμορφώσετε το μέλλον σας», ελάτε στο ASF 2023 Student Edition!

Το Athens Science Festival 2023 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα science νέα!

*Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouΤube.

#asf
#ASF2023
#AthensScienceFestival
#ShapeYourFuture

Πληροφορίες:

Τρίτη 10 έως Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 7€
Μειωμένο εισιτήριο: 5€ (Α.Μ.Ε.Α-Άνεργοι-Φοιτητές) με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής.
Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και το δίκτυο των μεταπωλητών του.

Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr