H χορογραφία 10-22 sec στο Athens Science Festival

29 Μαρτίου, 2016 ΝΕΑ

Ο χορογράφος-χορευτής Σπύρος Κουβαράς της ομάδας Synthesis 748, το art@CMS – programme of the CMS Experiment at CERN και το Science View παρουσιάζουν το:

«10-22 sec»
μια χορογραφική performance, για ένα σώμα, βιντεοπροβολή και έναν κιναισθητήρα

8, 9 και 10 Απριλίου στις 21:00 και στις 21:30
στο Athens Science Festival στην Αίθουσα Παλαιών Φούρνων, Τεχνόπολη

Ο χορογράφος-χορευτής Σπύρος Κουβαράς της ομάδας Synthesis 748 από το Παρίσι, που από τον Ιανουάριο του 2015 εδρεύει και στην Αθήνα, υπογράφει την χορογραφική performance, 10-22 sec, σε συνεργασία με το art@CMS – programme of the CMS Experiment στο CERN.

Το 2012, λίγους μήνες μετά την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs, το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN) σχεδίασε την οπτικοακουστική εγκατάσταση, The Gift of the Mass.

Τον Φεβρουάριο του 2016, το art@CMS – programme of the CMS Experiment στο CERN ανέθεσε στον Σπύρο Κουβαρά να δημιουργήσει μια χορογραφική performance διαδραστικού χαρακτήρα, μεταξύ σώματος και εικαστικού περιβάλλοντος, γύρω απο το πεδίο Higgs, το φυσικό φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο τα στοιχειώδη σωματίδια απόκτησαν μάζα στο αρχέγονο Σύμπαν.

Έτσι προέκυψε το έργο του χορογράφου, 10-22 sec, στο οποίο σώμα και οπτικοακουστική εγκατάσταση δημιουργούν μια διαδραστική σχέση και με την χρήση ενός βιντεοπροβολέα και ενός κιναισθητήρα, ο χορευτής μέσα απο την κίνηση του μοιάζει να χάνει και να αποκτά εικονικά την μάζα του.

Η performance, όπως και η εγκατάσταση, δεν προσπαθεί να εξηγήσει τι πραγματικά είναι το πεδίο Higgs, περισσότερο δημιουργεί ένα κινητικό περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του παρουσία αφήνοντας ανοιχτά και τα πεδία της ερμηνείας για το κοινό.

Συντελεστές:
Ιδέα, Χορογραφία, Performance: Σπύρος Κουβαράς
Οπτικοακουστική Εγκατάσταση: INFN – Embrio.net / P. Scopola
Μουσική Σύνθεση & Ζωντανή Ηχοποίηση Δεδομένων από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων: Κωνσταντίνος Βασιλάκος

Παραγωγή: SYNTHESIS 748
Συμπαραγωγή: art@CMS – programme of the CMS Experiment at CERN, SCIENCE VIEW
Υποστήριξη: H Synthesis 748 υποστηρίζεται από το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού στο Παρίσι και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σύγχρονων Καλλιτεχνών Pépinières Européennes