Η COSMOTE Μεγάλος Χορηγός του Athens Science Festival 2024

22 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Παρουσιάζει καινοτόμες Ιστορίες Αλλαγής γύρω από την τεχνολογία, την εκπαίδευση και τη βιωσιμότητα

Καθώς το Athens Science Festival εισέρχεται δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία της διαδρομής του, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η COSMOTE είναι και φέτος Μεγάλος Χορηγός του. Σε μια εποχή που η τεχνολογία αλλάζει με «ταχύτητα φωτός» τον κόσμο γύρω μας, το ASF 2024 δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη υποστήριξη στην προσπάθεια να αφηγηθεί  «Ιστορίες Αλλαγής» , από μία εταιρεία που αποτελεί συνώνυμο της καινοτομίας και του συνεχούς μετασχηματισμού.

Ως Μεγάλος Χορηγός του ASF 2024 η COSMOTE θα παρουσιάσει, τις δικές της «Ιστορίες Αλλαγής» σε τρεις θεματικές:  την τεχνολογία, την ρομποτική και τη βιωσιμότητα. Σε ένα  ειδικά σχεδιασμένο workshop «COSMOTE CHRONOS – Επαυξημένη Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση» οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τις ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία στην τάξη. Παράλληλα, ένα μοναδικό έκθεμα, με έμπνευση από την καινοτόμα  εφαρμογή COSMOTE CHRONOS θα βρίσκεται στο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων σε όλη τη διάρκεια του ASF για να μας παρουσιάζει πως η τεχνολογία του μέλλοντος φέρνει το σπουδαίο παρελθόν μας στο σήμερα. Πρόκειται για την εφαρμογή που αναβιώνει σημαντικά μνημεία του Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών μέσα από τεχνολογίες Augmented και Virtual Reality και με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, το ΙΤ Innovation Center της COSMOTE, που αποτελεί ένα hub καινοτομίας, θα παρουσιάσει τρία ρομπότ «τελευταίας τεχνολογίας». Επίσης, μέσα από μία multimedia εγκατάσταση –έκπληξη του φεστιβάλ, που συνδυάζει την τέχνη με την επιστημονική έρευνα το κοινό θα ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα, ενώ επιπρόσθετα η COSMOTE μας παρουσιάζει τη σημαντική πρωτοβουλία COSMOTE BLUE για την προστασία των θαλασσών της χώρας μας και μας μαθαίνει πως  μπορούμε με μικρές κινήσεις να συμβάλουμε στην προστασία του μπλε της χώρας μας.

Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες στη σελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Athens Science Festival 2024! Νέες, συναρπαστικές και καινοτόμες Ιστορίες Αλλαγής θα ανακοινωθούν σύντομα.