Maths in Motion | Χορεύοντας τα Μαθηματικά

4 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Μαθηματικοί, δάσκαλοι, χορευτές και εκπαιδευτές STEAM από 7 ευρωπαϊκές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τις βασικές έννοιες των μαθηματικών μέσα από τη μουσική και την κίνηση. Τα σχήματα, οι συμμετρίες, οι συντεταγμένες, η γεωμετρία και η άλγεβρα γίνονται πιο προσιτές και κατανοητές με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Το «Maths in Motion» κάνει τα μαθηματικά παιχνίδι μέσω της δημουργίας δραστηριοτήτων που βασίζονται στις αρχές της βιωματικής μάθησης.  Είναι ένα διετές Eυρωπαϊκό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Olde Vechte Foundation και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Erasmus+. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από την Ολλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. O οργανισμός “SciCo Επιστήμη-Επικοινωνία” είναι ο αντιπρόσωπος και διοργανωτής του προγράμματος στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός της πρώτης σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων έχει ήδη ολοκληρωθεί και τoν Μάιο του 2018 θα γίνει η εφαρμογή τους με πιλοτικά εργαστήρια σε μαθητές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας βασισμένα σε τρεις θεματικές:

“Sence of Space: from 2D to 3D” – Ελλάδα
“Patterns” – Ιταλία
“Mathematical Operations” – Ρουμανία

Στο πλαίσιο του Athens Science Festival θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ενηλίκων- «Train the Trainer», όπου θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος καθώς και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να εντάξουν νέες μεθόδους στη διδασκαλία τους.

Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν: δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές. Προτεραιότητα θα δοθεί σε καθηγητές μαθηματικών.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε πως μέσω της μουσικής και της κίνησης του σώματος, μπορούμε να εκφραστούμε.. μαθηματικά, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 23 Απριλίου 2018, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Maths in Motion | 27 Απριλίου, 16.00-18.00