Ο μεγάλος τελικός του STEM STARS GREECE «ζωντανά» από το Athens Science Virtual Festival!

24 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Ο μεγάλος τελικός του STEM STARS GREECE «ζωντανά» από το Athens Science Virtual Festival!

O πανελλήνιος διαγωνισμός που υποστηρίζει και επιβραβεύει μαθητές με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά, επιστρέφει για να αναδείξει τις δύο νικήτριες ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα για πρώτη φορά στο International Science and Engineering Fair, τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών.

Συνολικά 27 ομάδες από όλη την Ελλάδα, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού. Τα project τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών STEM, από βιολογία και αστροφυσική έως ρομποτική, δημιουργία εφαρμογών και περιβαλλοντική μηχανική. Παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία της Covid-19, οι μαθήτριες και μαθητές κατάφεραν να συνεργαστούν και να δουλέψουν στα πρωτότυπα project τους, επιδεικνύοντας καινοτομία, δημιουργικότητα αλλά και αξιοσημείωτη επιμονή.

Συνδεθείτε, λοιπόν, για να θαυμάσετε τις καλύτερες φετινές συμμετοχές και να πάρετε έμπνευση για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά!

Ο διαγωνισμός STEM STARS GREECE διοργανώνεται από τη SciCo με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Χορηγός του διαγωνισμού είναι η Microsoft Hellas και χορηγός βραβείων η Eduk8.

Facebook

@USEmbassyAthens @Making.Science.Simple @MicrosoftGR @athenssciencefestival, @eduk8 

Instagram

@usembassyathens #scicogreece @microsofthellas @athens_science_festival @eduk8gr

Τίτλος εκδήλωσης: STEM STARS GREECE 2021: Οι νικητές || Ημερομηνία & Ώρα: Κυριακή 28 Μαρτίου, 16:00-16:50