O Michael Londesborough μας μιλάει για τον έρωτα στο Athens Science Festival!

5 Οκτωβρίου, 2023 ΝΕΑ

Έρωτας. Πόσα έχουν ειπωθεί, γραφτεί και δημιουργηθεί για αυτόν; Ποιήματα, πίνακες, τραγούδια. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να περιγράψουν αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα, που λόγω της κατεξοχήν υποκειμενικής του φύσης, δεν δύναται να αποκτήσει οικουμενική ερμηνεία. Αυτό, ωστόσο, που μπορούμε να αντιληφθούμε με μεγάλη ακρίβεια είναι η χημεία που κρύβεται πίσω από τον έρωτα!

Ο Dr. Michael Londesborough, ο πολυβραβευμένος χημικός με ταλέντο στην επικοινωνία της επιστήμης, έρχεται στην τελετή έναρξης του Athens Science Festival να μας ταξιδέψει στην καρδιά της αγάπης. Μην χάσετε τη μοναδική ομιλία του «Χημεία, Έρωτας & Σαίξπηρ» την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 21:30 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων!

Άραγε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε; Τα σημάδια είναι γνωστά – κοκκινισμένα μάγουλα, ταχύς παλμός, ιδρωμένα χέρια. Ποιες διεργασίες, όμως, πυροδοτούν αυτές τις αντιδράσεις; Σε αυτή την αποκαλυπτική εμφάνιση, ο κορυφαίος επιστήμονας θα χρησιμοποιήσει ευρήματα της σύγχρονης βιοχημείας, θα αναφερθεί στους νόμους της θερμοδυναμικής, ενώ θα ανακαλύψουμε τι κοινό έχουν τα σονέτα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ με την επιστήμη.

Θέλετε να ανακαλύψετε κι εσείς με τρόπο κατανοητό, απλό και διασκεδαστικό πώς ο έρωτας συνδέεται με την επιστήμη και τον Σαίξπηρ; Ο ερευνητής Dr. Michael Londesborough, μέσω συναρπαστικών «τεχνασμάτων» υπόσχεται να σας αποκαλύψει όσα δε γνωρίζετε για την αγάπη… αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό!

Με την υποστήριξη του  Τσέχικου Κέντρο Aθήνας  

Κάποιες πληροφορίες για τον Δρ. Michael Londesborough

Ο Dr. Michael Londesborough είναι ερευνητής του Ινστιτούτου Ανόργανης Χημείας της Τσέχικης Ακαδημίας Επιστημών (CAS) και βραβευμένος επιστημονικός επικοινωνιολόγος και ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής.  Υπήρξε σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης υλικούς εμφύτευσης ιόντων Semequip Inc., ενώ το 2015 δημοσίευσε την εφεύρεση του πρώτου λέιζερ υδριδίου του βορίου. Συνεργάζεται σε προγράμματα εκλαΐκευσης της επιστήμης με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Τσεχική Τηλεόραση. Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου του Ινστιτούτου CAS, συγγραφέας 75 επαγγελματικών δημοσιεύσεων, συν-συγγραφέας βιβλίων για τη χημεία του υδριδίου του βορίου και την εφαρμογή τους στις σύγχρονες τεχνολογίες και συνιδιοκτήτης μιας διεθνούς ευρεσιτεχνίας. Είναι πολλαπλός νικητής του διαγωνισμού Best Young Chemist, νικητής του βραβείου Cryptur και βραβευμένος με το μετάλλιο Vojtěch Náprstek για τη συμβολή του στη διάδοση της επιστήμης. Ο Μάικλ έχει διδακτορικό από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Leeds.

Σας περιμένουμε στο Athens Science Festival, τη μεγαλύτερη γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας!

Ενήλικες βραδινές εμφανίσεις – Άνω των 16 ετών.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου | Χώρος: Αμφιθέατρο | 21:30 – 22:30