«Roots & Shoots»: Εμπνευστείτε από την Δρ. Jane Goodall!

5 Οκτωβρίου, 2023 ΝΕΑ

Η συγκλονιστική ιστορία της Δρ. Jane Goodall συναρπάζει και εμπνέει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Αυτή η πρωτοπόρος επιστήμονας, όχι μόνο προήγαγε την επιστημονική γνώση μέσω της έρευνάς της, αλλά έθεσε και τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Σημαντική πτυχή της προσπάθειας αυτή αποτελεί το «Roots & Shoots» του Ινστιτούτου της Δρ. Jane Goodall, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε στην Τανζανία το 1991 και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και υποστήριξη ατόμων, ώστε να λάβουν δράση και να προκαλέσουν την αλλαγή που θέλουν να δουν στην κοινότητά τους. Το πρόγραμμα αυτό έφτασε σε περισσότερες από 100 χώρες και μετρά πλέον πάνω από 1.000.000 ενεργά μέλη.

Επίσημος εκπρόσωπος του «Roots & Shoots» στην Ελλάδα από τον Ιανουάριου του 2023 είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Επιστήμη Επικοινωνία -SciCo και αποσκοπεί στη διάδοση της φιλοσοφίας και του έργου της Δρ. Jane Goodall. 

Στη διαδραστική έκθεση του Athens Science Festival μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο από τα projects που είναι ενεργά αυτήν την περίοδο!

Η καμπάνια με σύνθημα #partetavouna στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ατόμων σχετικά με το βουνό της Πάρνηθας. Γνωρίζετε ότι πολλές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην Πάρνηθα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον; Κάντε κι εσείς το τεστ στα tablet που θα βρίσκονται στο περίπτερο «Roots & Shoots» και δείτε πόσο ενημερωμένοι είσαστε. Οι ambassadors του προγράμματος θα μοιραστούν μαζί μας πληροφορίες για την περιήγηση στο βουνό και θα ανακαλύψουμε πως μπορούμε κι εμείς, με μικρές ενέργειες, να κάνουμε τη διαφορά!

Πώς οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή; Γνωρίζατε πως η vegan διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος; Μέσω διαδραστικών εκθεμάτων και παιχνιδιών, παιδιά όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη χορτοφαγική διατροφή, τη διαχείριση των περισσευούμενων τροφίμων και τη λογική «farm to table». 

Κάθε αλλαγή μετράει! Κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια μας οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο – σε ένα καλύτερο μέρος για εμάς, τα ζώα γύρω μας και το περιβάλλον! 

Εάν και εσείς εντοπίζετε το «πρόβλημα» της κοινότητάς σας και θέλετε να αναλάβετε δράση, δεν έχετε παρά να δηλώσετε ενδιαφέρον στο [email protected] και να γίνετε κι κοινωνοί της αλλαγής! Μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα στο Facebook, προκειμένου να ενημερώστε για το πρόγραμμα. Στην ομάδα του «Roots & Shoots» όλα είναι εφικτά!

Ελάτε στο Athens Science Festival, για να αντλήσετε έμπνευση και να οραματιστείτε ένα καλύτερο μέλλον!

Τρίτη 10 – Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | Χώρος: Μηχανουργείο 09:00 – 14:00