Στα ίχνη των πολυταξιδεμένων κατοίκων του πλανήτη με την Εξερευνήτρια του National Geographic Lucy Hawkes

27 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Η Lucy Hawkes είναι μια οικοφυσιολόγος που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές ηλεκτρονικές ετικέτες παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να μελετήσει την κίνηση και τη μετανάστευση διαφόρων ζώων της θάλασσας και της στεριάς. Ως επιστήμονας αλλά και Εξερευνήτρια του National Geographic, έρχεται στο Athens Science Festival φιλοδοξώντας να μας συναρπάσει με μία μοναδική Ιστορία Αλλαγής για τους πλέον πολυταξιδεμένους κατοίκους αυτού του πλανήτη.

Μέσα από ένα workshop για ενήλικες με θέμα «Πώς να παρακολουθήσετε θαυμαστά, θαλάσσια πλάσματα», η Dr. Hawkes θα μας αποκαλύψει τους τρόπους με τους οποίους καταγράφει τις διαδρομές μετανάστευσης τριών ιδιαιτέρως ταξιδιάρικων ζώων: του άγριου ερυθρού τόνου, του καρχαρία-προσκυνητή και του αρκτικού γλαρονιού. Λάβετε μέρος στην αποστολή της, και ανακαλύψτε τις τεχνικές και τον εξοπλισμό που απαιτείται προκειμένου να οργανώσετε τη δική σας εξερεύνηση: Η Dr. Hawkes θα σας κατατοπίσει και θα απαντήσει σε ό,τι θέλετε να μάθετε για το πώς να πιάσετε, να ταγκάρετε και να μελετήσετε αυτά τα καταπληκτικά ζώα.

Παράλληλα, μέσω της ομιλίας της με θέμα «Εξερευνώντας τον πλανήτη μέσα από τα μάτια των μεταναστευτικών ζώων» θα μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες ιστορίες παρακολούθησης των πραγματικών εξερευνητών του πλανήτη μας: Τα άγρια ζώα που πραγματοποιούν θεαματικά, μεταναστευτικά ταξίδια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου.

Σχετικά με τη Lucy Hawkes

Η Lucy Hawkes απέκτησε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ το 2007. Από τις εγκαταστάσεις του, μάλιστα, κατέγραψε την παγκόσμια πρωτιά του εντοπισμού θαλάσσιων χελωνών από πληθυσμούς στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ και στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου. Η έρευνά της επικεντρώνεται στις μεταναστευτικές διαδρομές που ακολουθεί μία πλειάδα ζώων της θάλασσας και της στεριάς.

Κυριακή 21 Απριλίου | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 17:00

Κλείστε θέση!