Θες Κόστα Ρίκα; Έλα στο Athens Science Festival!

27 Μαρτίου, 2017 ΝΕΑ

Ο WRO Hellas θα έχει δυναμική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση του επερχόμενου 9ου Εθνικού Διαγωνισμού World Robot Olympiad, ο οποίος διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Σκοπός τους διαγωνισμού είναι να αναδείξει εκείνες τις μαθητικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Νοεμβρίου 2017 στην Κόστα Ρίκα.

Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Τα Sustainabot (Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) σχεδιάζονται ώστε να ενδιαφέρονται για τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τους εαυτούς τους! Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Η δημιουργία των Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να διαμορφώσει ζώνες αειφορίας σε ολόκληρο τον κόσμο και να επιτύχει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Βοηθήστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας! Είναι το σπίτι όλων μας!

Γνωριμία με την World Robot Olympiad

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτoύν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών.  Οι ομάδες που συμμετέχουν καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό σχετικό με τη φετινή θεματολογία της αειφόρου ανάπτυξης (Open κατηγορία).

Σκοπός του WRO Hellas

Ο WRO Hellas έχει ως βασικό στόχο οι μαθητές της χώρας μας να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, ικανότητες κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων, νοοτροπία συνεργασίας και οργάνωσης έργου, μέσα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Οι επιδιώξεις του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 – 18 ετών να κατανοήσουν τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Mathematics – STEM), επιτρέποντάς τους να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος με την αξιοποίηση όλων  των σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Στο Athens Science Festival

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο του WRO Hellas θα λειτουργούν διαρκώς διαγωνιστικές πίστες, όπου έμπειροι προπονητές θα επιδεικνύουν τα θέματα της φετινής Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, όπως αυτά ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ελάτε να μας συναντήσετε, στον πρώτο σταθμό του δρόμου για την Κόστα Ρίκα!

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας του περιπτέρου του WRO Hellas:
Τετάρτη – Παρασκευή: 09:00 έως 14:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 έως 19:00