Tο Ερευνητικό Κέντρο «Aθηνά» στο Αthens Science Festival:  Δημιούργησε, Ανακάλυψε, Παίξε, Πειραματίσου  

7 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα από εργαστήρια, ομιλίες, παιχνίδια, παρουσιάσεις και επιδείξεις στη διαδραστική έκθεση, οι ερευνητές του «Αθηνά» θα βρίσκονται και φέτος στο Athens Science Festival για να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τη ψηφιακή επιστήμη στην καθημερινότητα τους!

Τόσο οι ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί, όσο και οι δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στο πλαίσιο της διαδραστικής έκθεσης, απευθύνονται σε όλους και στοχεύουν στο να αναδείξουν με κατανοητό τρόπο τους ποικίλους τρόπους που η επιστήμη της πληροφορικής συναντά την καθημερινότητα μας και τις ψηφιακές επιστήμες. 

Στη διαδραστική έκθεση θα μπορούν να λάβουν μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων, παιχνίδια και παρουσιάσεις με επίκεντρο το διάστημα, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, φυσικά μέσα από το πρίσμα της επιστήμης των υπολογιστών, το επίκεντρο των ερευνητικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά». 

Το πρόγραμμα των ομιλιών περιλαμβάνει την ομιλία «Πληροφορική και Πολιτισμός: Ματιές στο Παρελθόν με τα Μάτια του Μέλλοντος» από τον Πρόεδρο του ΕΚ «Αθηνά», Γιάννη Ιωαννίδη  (06/04 ώρα 18.00-19.00, ΙNNOVATHENS) καθώς και την παρουσίαση του Σπύρου Αθανασίου, επιστημονικού συνεργάτη του ΕΚ «Αθηνά», (07/04, ώρα 18:00) με θέμα «Συνδέοντας τις σταγόνες νερού. Πόσο νερό χρησιμοποιούμε καθημερινά;».

Στο εργαστήριο «Φτιάξε τη δική σου εικονική έκθεση στο Διαδίκτυο» (08/04, 9.00 -11.00, κτίριο Αποθήκη) τα παιδιά θα μπορέσουν να στήσουν τη δική τους έκθεση πολυμέσων στο Διαδίκτυο. Την Παρασκευή 8 Απριλίου, στο εργαστήριο «Νέα γενιά ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση» (16.00-18.00, INNOVATHENS), θα παρουσιαστούν ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές για σύνθεση έγκυρου και ποιοτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, από ένα σημαντικό πάνελ ομιλητών στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές του “Αθηνά”, καθώς και εκπρόσωποι  του ΕΚΔΔΑ και της ΕΛΛΑΚ με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γ. Ριζόπουλο. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να φανταστούν τον ιδανικό υπολογιστή, τον υπολογιστή των ονείρων τους, και να τον ζωγραφίσουν στο εργαστήριο της Κυριακής «Έλα να ζωγραφίσεις τον υπολογιστή των ονείρων σου!» (16.00 -18.00, κτίριο Αποθήκη). 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων με τις οποίες συμμετέχει το «Αθηνά», θα το βρείτε εδώ

Athens_pic2