Tο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο Athens Science Festival

3 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

Για ακόμη μια χρονιά το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη από τις 6 έως τις 10 Απριλίου στο χώρο της διαδραστικής έκθεσης. Από τις 9:00 έως τις 14:00 τις καθημερινές και από τις 11:00 έως τις 16:00 το Σαββατοκύριακο σας περιμένουμε για να παίξουμε, να μάθουμε και να γνωριστούμε.

Το ψηφιακό παιχνίδι iRescue με τη χρήση κονσόλας Kinect αναμένεται να προσελκύσει και φέτος μικρούς και μεγάλους.

Ο οδηγός πλοήγησης στο παλάτι της Κνωσού «iGuide – Knossos» θα ταξιδέψει το κοινό σε τόπους και χρόνους της Εποχής του Χαλκού συνοδεύοντας την περιήγηση του χρήστη με video animation, κρυμμένα σημεία πληροφορίας, ηχητικές περιγραφές και ψηφιακά mini games.

Και επειδή η εξέλιξη της επιστήμης όπως και η φαντασία δεν έχουν όρια, ελάτε να δείτε πως με τη δύναμη του μυαλού μπορείτε να δώσετε εντολές και να κινήσετε αντικείμενα. Μέσω τεχνολογιών EEG (ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος) ερευνητές του εργαστηρίου μας θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις απομακρυσμένης κίνησης αντικειμένων.

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια SMARTcamp Ρομποτικής και Ψηφιακών Τεχνών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κάποιους από τους καθηγητές και να δουν το έργο μαθητών από προηγούμενες χρονιές.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή wayGoo, έκδοση Athens Science Festival 2016, που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο μας, να πλοηγηθείτε στους χώρους της Τεχνόπολης και να μάθετε πληροφορίες για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις , τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και τα εκθέματα των περιπτέρων. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη χωρίς χρέωση από το Google Play και το Appstore από 3 Απριλίου!