Το European School Radio στο Athens Science Festival

6 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία “European School Radio” είναι το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, ένα ενεργό δίκτυο σχολείων και των δύο βαθμίδων, μοναδικό στην Ελλάδα, που διευρύνεται συνεχώς. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του. Φιλοξενείται ως υπηρεσία ραδιοφώνου στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και ακούγεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό στις υπηρεσίες βίντεο (EDU TV). Έχει ανοιχτή συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Τμήμα Πληροφορικής του  ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Το European School Radio εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Έχει ως σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων, οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου. Αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμβάλλοντας παράλληλα και στην Δικτύωση Σχολείου – Κοινωνίας.

Το Εuropean School Radio συμμετέχει φέτος στο Athens Science Festival με ένα εργαστήριο για παιδιά 11-12 ετών (Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού)!!! Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο το πρωί, 9 Απριλίου 2016, στην Τεχνόπολη – Γκάζι, Πειραιώς 100, στην αίθουσα Αποθήκη, από τις 11.00-15.30 και έχει τίτλο Γίνε ραδιοφωνικός παραγωγός για μία μέρα.

Αν είσαι μαθητής της Ε΄ή της Στ΄τάξης, σου αρέσει το ραδιόφωνο, η μουσική, ο υπολογιστής, και έχεις ενδιαφέροντα και ανησυχίες που θέλεις να ακουστούν… έλα σε αυτό το εργαστήριο Ραδιοφωνικών Παραγωγών του European School Radio, του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου και «Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί»! Μάθε πώς να στήνεις και να ανεβάζεις στο διαδίκτυο το δικό σου ραδιοφωνικό μήνυμα χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή και ένα ελεύθερο λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Μετά πήγαινε στο σχολείο σου, δείξε στους συμμαθητές και τους δασκάλους σου τι έμαθες και άλλαξε το σχολείο σου μια για πάντα! Σε περιμένουμε!

Υπεύθυνοι οργάνωσης:

Βασιλεία Δηλαβέρη, Δασκάλα, Υπ. Δρ, Μέλος της ΕΕ European School Radio

Καμήλος Νικόλαος, Δάσκαλος, Διευθυντής 9ου Δ. Σ. Αγίου Δημητρίου, Μέλος της ΕΕ European School Radio.

Διοργάνωση: European School Radio

 

esrlogo