Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο ASF2017

26 Μαρτίου, 2017 ΝΕΑ

Tο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό φεστιβάλ. Συμμετέχει δυναμικά με τρία πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά!

Βάλε χρώμα στο εργοστάσιο!
Για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών+

Τι χρώμα είχαν οι καμινάδες του εργοστασίου; Οι φούρνοι; Μάζεψε όλα τα κομμάτια του παζλ, ζωγράφισέ τα και φτιάξε ένα πολύχρωμο εργοστάσιο! Γονείς και παιδιά ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο μέσα από ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Σαν πραγματικοί ντέτεκτιβ, ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής, κρατούν σημειώσεις και λύνουν «πολύχρωμα» μυστήρια…

Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 17.00-18.30 στην Κεντρική Καμινάδα (σημείο εκκίνησης). Δεν απαιτείται κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι μηχανικοί του σύμπαντος
Για παιδιά ηλικίας από 5-11 ετών

Ποια είναι η «Ηλεκτρίνα»; Έχεις ακούσει για το άτομο κα τη δομή του; Τα παιδιά ανακαλύπτουν με διασκεδαστικό τρόπο το άτομο, το φως, τα άστρα και τους πλανήτες, την ηλεκτρική και τη βαρυτική δύναμη, μέσα από ένα συναρπαστικό ChallengeGame περιπέτειας, ενώ στη συνέχεια κατασκευάζουν με απλά υλικά το δικό τους τηλεσκόπιο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι μηχανικοί του σύμπαντος» πραγματοποιείται από την ομάδα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Challedu, σε συνεργασία με το INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 13.00-14.30 στο INNOVATHENS-Αεριοφυλάκιο 2 (ισόγειο). Δεν απαιτείται κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Γίνε κι εσύ συντηρητής!
Για οικογένειες με παιδιά από 7 ετών+

Μικροί και μεγάλοι παίρνουν τα βουρτσάκια τους, φορούν τα γάντια τους και πιάνουν δουλειά! Σ’ ένα μοναδικό διαδραστικό εργαστήριο, γνωρίζουν από κοντά τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι συντηρητές αντικειμένων και μαθαίνουν να συντηρούν μετρητές, εργαλεία και εξοπλισμό του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, πάντοτε με τη βοήθεια σπουδαστών και καθηγητών από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Το εργαστήριο «Γίνε κι εσύ συντηρητής!» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Κυριακή 2 Απριλίου 2017, 11.30-13.30, Κτίριο Παλαιών Φούρνων