Η Χριστιάνα Καζάκου είναι μια διεπιστημονική επιμελήτρια, παραγωγός και διαχειρίστρια πολιτιστικών προϊόντων, πόρων και υπηρεσιών, και πολυ-επιστημονική καλλιτέχνις με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο. Οι επιλογές της στον τομέα των επιμελειών διερευνούν τη διεπιστημονικότητα, με έμφαση στην τέχνη και την επιστήμη.

Αντιλαμβάνεται τον ρόλο της επιμελήτριας ως ενεργού μέλος της κοινότητας, που επικοινωνεί έννοιες σε ένα ευρύτερο κοινό. Εμφορείται από καινοτόμες ιδέες, στοχεύοντας στην παραστατικότητα και τη διαδραστικότητα των εικαστικών εκθέσεων με τη συμμετοχή του κοινού.

Ενδιαφέρεται για την εικονική πραγματικότητα, τα πολύμορφα οπτικοακουστικά περιβάλλοντα, τις ηχητικές τέχνες, τη σχέση της τέχνης – επιστήμης, τις πολυδύναμες παραστάσεις, ενώ εξερευνά εναλλακτικές μεθόδους ερμηνείας μέσω των νέων μέσων και του περιβάλλοντος.

Η Χριστιάνα σπούδασε Τέχνη και Επιστήμη (MA) στο Central Saint Martins College και Καλλιτεχνική Διοίκηση (ΜΑ). Έχει επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια για την «Ψηφιακή Επιμέλεια» στο University College London, και «Επεκτατικές εκθέσεις: Καινοτόμες προσεγγίσεις στην επιμέλεια» στο Κέντρο Σπουδών Επιμέλειας στο Βερολίνο.

Επίσης το ακαδημαϊκό της υπόβαθρο περιλαμβάνει: Χρηματοοικονομικά (BSc), Δημιουργική Γραφή και Πρακτική Δημοσιογραφία (DIP) στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths της Βρετανίας. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την έρευνα και την καλλιτεχνική δημιουργία, τα ταξίδια και την εξερεύνηση νέων πολιτιστικών προορισμών.

Για περισσοτερες πληροφοριες παρακαλω δειτε www.christianakazakou.com & www.thevariationlab.com


CURATORS