Η Βασιλική σπούδασε Βιολογία στο ΕΚΠΑ και κατέχει Μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες από το Παν. Πελοποννήσου, όπου συνεχίζει ως υποψήφια διδάκτωρ στις Διεθνείς Σχέσεις με υποτροφία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, έχει μετεκπαιδευτεί στη Δημοσιογραφία της Επιστήμης με υποτροφίες σε ευρωπαϊκά Schools of Science Journalism.

Είναι δημοσιογράφος με εικοσαετή και πλέον επαγγελματική εμπειρία σε εφημερίδες, περιοδικά, on-line έντυπα και τηλεόραση και με αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ασχολείται με την επικοινωνία της Επιστήμης, συνεργάζεται με ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα και συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή επιστημονικών δράσεων. Λαμβάνει μέρος σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά και δημοσιογραφικά συνέδρια με επιστημονικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις, αλλά και σε πολλά διεθνή επιμορφωτικά σεμινάρια και workshops με υποτροφία. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως η μοναδική δημοσιογράφος Επιστήμης σε διεθνή study press trips, ενώ έχει προσκληθεί ως σύμβουλος επικοινωνίας από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Τα φωτεινά μυαλά δεν έχουν πατρίδα» (εκδ. Παρισιάνου), για το οποίο τη συνεχάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Το 2017 βραβεύτηκε ως “Greek Science Writer of the Year” από την Association of British Science Writers (absw) , ενώ συμπεριλήφθηκε στους φιναλίστ για το βραβείο “European Science Writer of the Year 2017”. Είναι  μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), τακτικό μέλος της EΣΗΕΑ, μέλος ΔΣ της International Science Writers Association (iswa), καθώς και πολλών άλλων διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ