Η Βασιλική είναι διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Παν. Πελοποννήσου, με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κατέχει Μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες, πτυχίο Βιολογίας και module certification σε Video/Multimedia, Data journalism και σε Investigation journalism από το School of Journalism-Columbia University με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Είναι δημοσιογράφος επιστήμης με 25ετή επαγγελματική εμπειρία σε όλους τους τύπους μέσων και με αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ασχολείται με την επικοινωνία της Επιστήμης, συνεργάζεται με ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα και διδάσκει δημοσιογραφία της Επιστήμης. Το 2016 εξέδωσε το μοναδικό βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμη στην Ελλάδα με τίτλο: «Τα φωτεινά μυαλά δεν έχουν πατρίδα» και το 2019, σε ηλεκτρονική μορφή, το βιβλίο: «Ευφυείς περιπέτειες» με αποκλειστικές συνεντεύξεις Νομπελιστών. 

Βραβεύτηκε από την Association of British Science Writers ως  “Greek Science Writer of the Year 2017”, ενώ ήταν φιναλίστ για “European Science Writer of the Year 2017”. Το 2018 ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στην κατηγορία «Δημοσιογράφος» από το περιοδικό Votre Beaute, που επιβραβεύει Ελληνίδες που πρωτοπορούν σε 20 κατηγορίες.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ