20-21 Απριλίου: Σαββατοκύριακο για παιδιά που αγαπούν το STEAM στο Athens Science Festival

2 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Ένα Σαββατοκύριακο με φαντασία και δημιουργικότητα στο μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας της πόλης!

Εάν επιθυμείτε να περάσετε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο γεμάτο STEAM –δηλαδή Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics– παρέα με τα παιδιά σας, τότε το διήμερο 20-21 Απριλίου η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα γίνει ο νούμερο ένα προορισμός σας.

Γιατί; Μα διότι το Athens Science Festival, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας, επιστρέφει στην πόλη από 16 έως 21 Απριλίου 2024, με πολλές δράσεις γεμάτες fun, φαντασία και δημιουργικότητα για παιδιά κάθε ηλικίας!

Βιωσιμότητα, Επιστήμη, Πειράματα & Fun

Σε ποιο επίπεδο κινούνται οι γνώσεις σας για τη Βιωσιμότητα, την Επιστήμη και τα Πειράματα; Ελάτε να αναμετρηθούμε στο «Give me Five!». Τα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «καταλαμβάνουν» το κεντρικό προαύλιο του Athens Science Festival. Και μεταμορφώνονται σε ένα γιγάντιο «επιτραπέζιο» παιχνίδι γνώσεων, επικών διαστάσεων και μοναδικών συγκινήσεων!

Σάββατο 20/4 | 12:00 – 13:00, 13:30 – 14:30, 15:30 – 16:30 | ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Οι Funky Dragon Space φέρνουν το fun στο ASF με το workshop «Funky Polargraph: μια ζωγραφική μηχανή» και καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν πώς συνδυάζεται η τέχνη με την τεχνολογία, φτιάχνοντας το δικό τους διαδραστικό Polargraph. Έναν κατακόρυφο εκτυπωτή, δηλαδή, που «διαβάζει» τη θέση του καλλιτέχνη και τη μετατρέπει σε πινελιές! Arduino, αισθητήρες απόστασης, μοτεράκια και μαρκαδόροι παντρεύονται σε ένα hands-on workshop, το οποίο θα εμπνεύσει τα παιδιά να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με τη γεωμετρία, τη μηχανική, την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό.

Κυριακή 21/4 |13:00 – 13:45 | INNOVATHENS

Κάτι ψήνεται στους Παλαιούς Φούρνους της Τεχνόπολης

Το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να μην είναι –ακόμη– εφικτό, ωστόσο, με λίγο STEAM, δημιουργικότητα και φαντασία, στο ASF 2024 τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν «Αρχιτέκτονες Ταξιδιού στον Χρόνο»! Στο διαδραστικό workshop που διοργανώνει η ΜΚΟ Imagine Heritage και τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων», τα παιδιά θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν μικροσκοπικά αντίγραφα του Ηρωδείου. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά θα μελετήσουν τις μηχανικές και επιστημονικές αρχές των δημιουργιών τους, ενώ παράλληλα θα μάθουν τα πάντα γύρω από το αρχαίο θέατρο.

Σάββατο 20/4 | 11:00 – 11:45 | ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Διαβάζετε παραμύθια με τα παιδιά σας; Τότε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Λόγος Προφορικός» έχει να σας διηγηθεί κάτι που σας ενδιαφέρει. Μέσα από τα «Περι-παραμύθια» θα ξετυλίξει ένα κουβάρι ιστοριών γύρω από την πλούσια προφορική παράδοση της Ελλάδας και του κόσμου για όσα μας περιβάλλουν, αναδεικνύοντας τη σημασία του σεβασμού μας στη φύση και της αρμονικής σχέσης μας με όλα τα έμβια όντα.

Σάββατο 20/4 | 13:00 – 13:45, 14:00-14:45 | ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Μήπως σας περισσεύει κάποιο χαρτάκι; Μην το πετάξετε! Ελάτε στο workshop «Origami» που διοργανώνει η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας. Στο πλαίσιο του workshop, τα παιδιά θα κληθούν να επαναχρησιμοποιήσουν χαρτιά που «ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της αποστολής τους» και να δημιουργήσουν με αυτά πανέμορφα origami!

Σάββατο 20/4 |15:00 – 15:45 | ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Athens Science Festival 2024: Το αγαπημένο φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από 16 έως 21 Απριλίου 2024 με πληθώρα ακόμα δράσεων για παιδιά κάθε ηλικίας – συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων! Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα στο www.athens-science-festival.gr και κλείστε τώρα σε προνομιακή τιμή τα οικογενειακά εισιτήρια!

Κλείστε θέση!