Ars Electronica Solutions: Συναρπαστικές Ιστορίες Επιστήμης και Βιωσιμότητας με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

10 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Για την Ars Electronica Solutions η τεχνολογία είναι πολύτιμος σύμμαχος προκειμένου να διηγείται ιστορίες και να μεταδίδει καινοτόμες γνώσεις, με τρόπο που αγγίζει και εμπνέει τους ανθρώπους. Και ως δεινή storyteller, έρχεται στο Athens Science Festival με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μία διαδραστική, ψυχαγωγική εμπειρία με επίκεντρο την επιστήμη και τη βιωσιμότητα.

Μέσα από το workshop «Sustainability Thinking» ο Harald Moser, Head of Science Experience της Ars Electronica Solutions, θα παρουσιάσει την προσέγγιση που ακολουθείται για την αποτελεσματική επικοινωνία σύνθετων ζητημάτων σε άτομα όλων των ηλικιών και υποβάθρων. Ο Harald θα μας εξηγήσει μέσα από παραδείγματα έργων, πως η εταιρεία, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, δημιουργεί καθηλωτικές εμπειρίες, συνδυάζοντας την τέχνη και την τεχνολογία υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας. Και θα μας προσφέρει μια βιωματική εμπειρία έργων που έχει αναπτύξει η Ars Electronica Solutions σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, όπως η εγκατάσταση «Η Γη από το Διάστημα».

Πέμπτη 18 Απριλίου | 18:30 – 21:00 | Innovathens (ισόγειο)

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ASF, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Global Shift BCI. Η Ερευνήτρια Dr. Erika Mondria θα πραγματοποιήσει μία «νευρο-παρουσίαση»: Μια παρουσίαση που θα περιλαμβάνει τη διασύνδεση των εγκεφάλων των συμμετεχόντων με έναν υπολογιστή! Και μέσω εξειδικευμένων νευροεπιστημονικών εργαλείων, η Dr. Mondria θα εξερευνήσει τις εγκεφαλικές αντιδράσεις τους σε εικόνες που σχετίζονται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Παρασκευή 19 Απριλίου | 9.00 – 14.00 και 17.00 – 22.00 | Παλιοί Φούρνοι

Αναζητάτε περισσότερες συναρπαστικές εμπειρίες; Καθηλωτικές Ιστορίες Αλλαγής με επίκεντρο την τεχνολογία και την επιστήμη σας περιμένουν στο Athens Science Festival 2024!