Διαδραστικό παιχνίδι «Save the Planet» των ΙΝΙΤΙ Playground στο Athens Science Festival 2024

2 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Στη φετινή επετειακή έκδοση του Athens Science Festival, το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχει με δύο πρότζεκτ που τοποθετούν την Τσεχία ανάμεσα στους βασικούς εκθέτες του φεστιβάλ. Εκτός από το μεγάλο φουσκωτό μοντέλο της Γης – «Terallona», οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν το διαδραστικό παιχνίδι «Save the Planet» των INITI Playground.

Το πρότζεκτ INITI PLAYGROUND δημιουργήθηκε από το creative studio INITI.ORG με έδρα την Πράγα, μια καλλιτεχνική ομάδα με περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των διαδραστικών εγκαταστάσεων και των οπτικοακουστικών πρότζεκτ για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συγκεντρώνει εικαστικούς, τεχνικούς και μουσικούς που δίνουν έμφαση στο παιχνίδι και στις πρωτότυπες καλλιτεχνικές λύσεις, σχεδιάζοντας site-specific πρότζεκτ, που μεταμορφώνουν τα πραγματικά περιβάλλοντα σε VR κόσμους ψευδαισθήσεων. Το στούντιο έχει παρουσιάσει τις δημιουργίες του φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως στο SIGGRAPH, το μεγαλύτερο συνέδριο γραφικών υπολογιστών στο Λος Άντζελες και το EXPO 2020 στο Ντουμπάι.

Ο ιδρυτής του INITI, ο εικαστικός καλλιτέχνης Dan Gregor, και ο κύριος συνεργάτης του, ο προγραμματιστής Ondřej Průcha, θα βρίσκονται αυτοπροσώπως στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival για να παρουσιάσουν το παιχνίδι τους «SAVE THE PLANET» σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ελάτε να παίξουμε και να σώσουμε τον πλανήτη!

Κλείστε θέση!