Ένα φεστιβάλ, έξι μέρες, 33.000 επισκέπτες

24 Μαρτίου, 2015 ΝΕΑ

Το όραμα για ένα Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα αντάξιο ανάλογων διεθνών διοργανώσεων, είναι πλέον πραγματικότητα. To Athens Science Festival 2015, μέσα από πλούσιες δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις, κατάφερε να αλλάξει την σχέση της επιστημονικής κοινότητας με τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά συνάμα αναγκαίο δίαυλο επικοινωνίας και σύνδεσής τους.

Μέσα σε έξι μέρες, από τις 17 έως και τις 22 Μαρτίου, επισκέφτηκαν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων περίπου 33.000 άτομα, εκ των οποίων 8.000 μαθητές και μαθήτριες, για να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της επιστήμης! Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 370 διαφορετικές εκδηλώσεις, σε όλη την Τεχνόπολη, συμπληρώνοντας πάνω από 200 ώρες προγράμματος : εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Μια γιορτή για την επιστήμη, την καινοτομία και την τεχνολογία, με ελεύθερη είσοδο, για όλες τις ηλικίες. Μια διοργάνωση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με 90 φορείς από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χώρο, που πέρασε … «από τη θεωρία στην πράξη».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2016, 4-10 Απριλίου!

ASF 2

ASF 3