The Farthest | Ένα μαγευτικό ταξίδι με 60.000 χλμ/ώρα!

17 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

«Το Απώτατο σημείο της ανθρωπότητας», μια ταινία για το πιο ευφάνταστο και φιλόδοξο εγχείρημα στην ιστορία του ανθρώπου κάνει πρεμιέρα στο Athens Science Festival!

Το 1977 μια ομάδα σπουδαίων επιστημόνων της NASA εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Voyager που, με υπολογιστική μνήμη μικρότερη από 1/260.000 της μνήμης ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου, ξεκίνησε την εξερεύνηση των πιο απόμακρων σημείων του ηλιακού μας συστήματος.

Από τότε το Voyager στέλνει στη Γη εκπληκτικό οπτικό υλικό από σημεία που η ανθρώπινη εμπειρία δεν έχει αγγίξει ποτέ στο παρελθόν, από πλανήτες όπως o Ποσειδώνας, ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Δίας. Το διαστημόπλοιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεταφέρει μαζί του ό,τι θεωρήθηκε πιο σημαντικό ως περιεχόμενο του ανθρώπινου πολιτισμού. Είναι πιθανόν κάποτε, πολλές χιλιάδες χρόνια αργότερα, όταν ο ήλιος του ηλιακού μας συστήματος δεν θα λάμπει πια, αυτό το μικρό διαστημόπλοιο να παραμείνει, η τελευταία ένδειξη ότι υπήρξε κάποτε ανθρώπινη ζωή στον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Η περιέργεια, ο θαυμασμός και το μυστήριο που όλοι αισθανόμαστε κάθε φορά που υψώνουμε τα μάτια στον απέραντο ουρανό αποτελεί την καρδιά αυτής της συναρπαστικής ταινίας εξερεύνησης του διαστήματος. Ελάτε να ακολουθήσουμε το Voyager στο μαγευτικό του ταξίδι με 60.000 χλμ/ώρα!

Την ταινία προλογίζει ο σπουδαίος Έλληνας αστροφυσικός, Σταμάτιος Κριμιζής.

Τίτλος: Το Απώτατο σημείο της ανθρωπότητας || Ημερομηνία & Ώρα: 25 Απριλίου, 21.00- 23.00

Διανομή: Filmtrade & Danaos Films

Δείτε την αφίσα της ταινίας εδώ.