Εξερευνώντας την «Μπλε Καρδιά της Ευρώπης» με τον φακό του Nick St.Oegger

20 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Τα Δυτικά Βαλκάνια φιλοξενούν μερικούς από τους τελευταίους παρθένους ποταμούς της Ευρώπης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αώο, ο οποίος διασχίζει την Ελλάδα και την Αλβανία. Στη μοναδική φυσική ομορφιά αυτού του τοπίου, στις στενές πολιτισμικές διασυνδέσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των ποταμών, καθώς και στις προκλήσεις που θέτουν τα 3.500 και πλέον έργα υδροηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την περιοχή, εστιάζει ο φακός του φωτορεπόρτερ και εξερευνητή του National Geographic Nick St.Oegger.

Εξερευνώντας τον Αώο –ή Vjosa στα αλβανικά–, καθώς και άλλους ποταμούς της περιοχής από το 2017, ο Nick έρχεται στο Athens Science Festival προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας όχι μόνο τις φωτογραφίες, αλλά και τις εμπειρίες του και τους προβληματισμούς του. Γνωστοποιώντας σε ευρύτερο κοινό την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη διάσωση της λεγόμενης «Μπλε καρδιά της Ευρώπης», η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Με οδηγό το έντονο ενδιαφέρον του για την αναμόρφωση του οπτικού αφηγήματος των Βαλκανίων, ο Nick St.Oegger θα ξεδιπλώσει μέσα από το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ του μία Ιστορία Αλλαγής, η οποία αποσκοπεί στο να φωτίσει τη μοναδική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής που εξακολουθεί να ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από συγκρούσεις.

Σχετικά με τον Nick St.Oegger

Ο Nick St.Oegger είναι φωτορεπόρτερ και εξερευνητής του National Geographic με έδρα το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και τα Τίρανα της Αλβανίας. Ταξιδεύει στα δυτικά Βαλκάνια από το 2013 και μέσα από τη φωτογραφία, εξερευνά τη στενή σχέση μεταξύ ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 17:30

Κλείστε θέση!