Game on: Χτίζοντας μια καριέρα στο gaming industry

25 Σεπτεμβρίου, 2023 ΝΕΑ

Γνωρίζουμε άραγε τι ακριβώς περιλαμβάνει το digital gaming και ποιες επαγγελματικές δυνατότητες προσφέρει ο χώρος; Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να πορευτεί επαγγελματικά στον κλάδο;

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Athens Science Festival θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια συζήτηση ανάμεσα σε επαγγελματίες και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ψηφιακών παιχνιδιών και ανήκουν στο επαγγελματικό δίκτυο του gi-Cluster.

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα, co-founder και COO της εταιρείας Owiwi, ξεκίνησε από τη Νομική Σχολή. Η Κατερίνα Ματαράγκα εκκίνησε την πορεία της από το τμήμα Φυσικής και τώρα είναι co-founder και Game Programmer στην εταιρία Traptics. Η Χριστίνα Χρυσανθοπούλου είναι υποψήφια διδάκτωρ της σχολής Κινηματογράφου του ΑΠΘ και artist/consultant σε εταιρείες που υλοποιούν διαδραστικές εφαρμογές, ιδιαίτερα στον τομέα της εκτεταμένης πραγματικότητας. Πώς αυτές οι καταξιωμένες επιστήμονες κατάφεραν να φτάσουν στον ίδιο στόχο, ακολουθώντας πολύ διαφορετικά μονοπάτια, αλλά και να διαπρέψουν σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο;

Θα μας μιλήσουν για το κίνητρο που τις οδήγησε να ασχοληθούν με τον χώρο, αλλά και για όλους τους τρόπους που μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου – ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησης!

Το πάνελ διαλόγου θα συντονίσει η Δρ. Ελίνα Ροϊνιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας Games Outreach του Kickstarter και Υπεύθυνη Δικτύωσης και Επικοινωνίας του gi-Cluster.

 Ελάτε στο Athens Science Festival, όπου η έμπνευση συναντά την Επιστήμη και γίνεται κινητήρια δύναμη για όλους μας!

 Τετάρτη 11 Οκτωβρίου | Χώρος: Αμφιθέατρο |18.30 – 19.20