Χέρια ψηλά (και μακριά από τα πλαστικά)! Η «Αστυνομία του Πλαστικού» δια της εκπροσώπου της Dr. Imogen Napper έρχεται στο Athens Science Festival 2024

8 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, έπρεπε να την εφεύρουμε! Και παρόλο που η «Αστυνομία του Πλαστικού» αποτελεί ένα μεταφορικό σχήμα λόγου, μία πραγματική Plastic Detective, η Dr. Imogen Napper, έρχεται στο ASF  προκειμένου να εξιχνιάσει ένα σύγχρονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα: Να αναδείξει πώς με τη μικρή συμβολή όλων μας είναι εφικτό να αντιμετωπιστεί η ρύπανση από πλαστικά!

Τι σχέση έχουν τα μικροπλαστικά με τα scrubs προσώπου; Πώς ρυπαίνουμε τη Γη απλώς και μόνο φορώντας ή πλένοντας τα ρούχα μας; Πόσο εύκολα αποσυντίθενται οι βιοδιασπώμενες σακούλες; Μέσα από την ομιλία της με θέμα «Tracing the Plastic: Από το Πλύσιμο Ρούχων στο Διάστημα», η Dr. Napper θα μας αποκαλύψει απροσδόκητες πηγές ρύπανσης, παρέχοντας παράλληλα λύσεις περιορισμού της, βασισμένες σε αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία. Και θα μας καθοδηγήσει σε μία έρευνα που θα ξεκινήσει από το πλυντήριο του σπιτιού μας και θα κορυφωθεί με αναπάντεχα ευρήματα στην κορυφή του Έβερεστ και την τροχιά της Γης!

Ως προς την εξιχνίαση του προβλήματος, η Dr. Napper προσεγγίζει τον κόσμο μας όπως ένα παζλ: Η συνολική ανάληψη ευθύνης μπορεί να είναι συντριπτική. Ωστόσο, ως Plastic Detective έχει καταλήξει στο ερευνητικό συμπέρασμα πως μικρές ατομικές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά, ενώ μεγαλύτερες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις απαιτούνται από τη βιομηχανία και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Χέρια ψηλά (και μακριά από τα πλαστικά)! Η Plastic Detective Dr. Imogen Napper έρχεται στο Athens Science Festival 2024.

Σχετικά με την Dr. Imogen Napper

Η Dr. Imogen Napper είναι επιστήμονας της θάλασσας και Εξερευνήτρια του National Geographic. Την αποκαλούν «Plastic Detective», διότι μελετά τις διαφορετικές πηγές ρύπανσης από πλαστικό που εντοπίζουμε στο περιβάλλον μας, από τη Γη μέχρι το Διάστημα! Η έρευνά της αποκάλυψε ότι μπορεί να υπάρχουν έως και 300 εκατομμύρια πλαστικά μικροσφαιρίδια σε ένα μόνο σκεύασμα απολέπισης προσώπου. Μια αποκάλυψη η οποία επηρέασε τη νομοθεσία που απαγορεύει τα μικροσφαιρίδια πλαστικών στα καλλυντικά σκευάσματα παγκοσμίως.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 19:30

Κλείστε θέση!