Οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών στο Athens Science Festival

9 Οκτωβρίου, 2023 ΝΕΑ

Στο φετινό Athens Science Festival οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών (ACS Athens) έχουν προετοιμάσει ποικίλες δράσεις που θα εντυπωσιάσουν. Θα μας παρουσιάσουν πειράματα επίδειξης και διαδραστικά εκθέματα, που θα απαντήσουν σε πληθώρα ερωτημάτων γύρω από επιστημονικά ζητήματα, κάνοντας παράλληλα την επιστήμη κατανοητή και διασκεδαστική. 

Στη δράση «Αντισηπτικό χεριών: Παραγωγή & Συσκευασία» θα ανακαλύψουμε όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός χημικού προϊόντος που συναντάμε παντού γύρω μας. Με την έμπειρη καθοδήγηση των καθηγητών/ριών τους, μαθητές/τριες του ACS Athens θα μας δείξουν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός αντισηπτικού, από την ανάμειξη των πρώτων υλών, έως τη συσκευασία και την προώθηση του προϊόντος. 

Θέλετε να δείτε από κοντά χημικές αντιδράσεις και διάφορες ουσίες να αλλάζουν χρώμα μπροστά στα μάτια σας; Στην πειραματική επίδειξη «Χρώματα και Χημεία» μαθητές/τριες IB (International Baccalaureate) θα μας αποκαλύψουν γιατί κάποιες αντιδράσεις λέγονται «αναποφάσιστες», πότε ένα γλυκό γίνεται πολύ ξινό και πολλά ακόμη! 

Έχετε διερωτηθεί ποτέ αν η αίσθηση της γεύσης καθορίζεται από τη γλώσσα μας; Τι συμβαίνει όταν είμαστε κρυωμένοι και όλα τα φαγητά είναι άγευστα; Στη δράση «Μια αίσθηση γκουρμέ επιστήμης» θα ανακαλύψουμε πώς το μήνυμα της γεύσης μεταφέρεται στον εγκέφαλο, μέσω μιας απίστευτης γαστρονομικής εμπειρίας! 

Ελάτε στη δράση «Το Παιχνιδο-Εργαστήριο του Εγκεφάλου!» για να κερδίσετε Μετάλλιο Δύναμης Μυαλού και να χριστείτε Υπερήρωες Εγκεφάλου! Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ανακαλύψουν τις τρεις υπερδυνάμεις του εγκεφάλου, τους τρόπους που μπορούν οι ίδιοι/ες να τις ενεργοποιούν, αλλά και πώς επηρεάζουν άλλες δεξιότητες όπως είναι η ευέλικτη σκέψη και ο αυτοέλεγχος. Ελάτε σε ένα αξέχαστο «ταξίδι» στα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Στο περίπτερο «Glowing Bacteria» θα συναντήσετε τον «λαμπερό» κόσμο της Βιοφωταύγειας. Πώς οι επιστήμονες κάνουν τα μικρόβια να λάμπουν πράσινα κάτω από υπεριώδες φως; Ελάτε να… διαφωτιστείτε σχετικά με αυτό το πολύτιμο ερευνητικό «εργαλείο» και να ανακαλύψετε τι ρόλο έπαιξαν οι μέδουσες στην ανάπτυξή του. 

Σας περιμένουμε στο Athens Science Festival, όπου η επιστήμη γίνεται διασκεδαστική, απλή και κατανοητή. Ελάτε να εξερευνήσουμε τη «μαγική» πλευρά της!

Τρίτη 10 – Τετάρτη 12 Οκτωβρίου | Χώροι: Νέοι Φούρνοι και Μηχανουργείο | 09:00 – 14:00