Οι Science Reactors στο Athens Science Festival με την παράσταση Stand up “Science Rap”

3 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

2014-2024:Δέκα Χρόνια Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η Επιστήμη… αλλιώς

Oι Science Reactors είναι μια ομάδα νέων επιστημόνων που επιχειρούν (από το 2014) να αποδείξουν με τρόπο αντισυμβατικό πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η επιστήμη αλλά και οι ίδιοι οι επιστήμονες.

Με τη μορφή του Stand up Science, στα χνάρια του Stand-up comedy, παρουσιάζουν απλά επιστημονικά θέματα με κέφι, γλαφυρότητα και σαφήνεια αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στην επικοινωνία της επιστήμης κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους γι’ αυτήν.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Το 2024 συμπληρώνουν μια 10ετή πορεία στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης. Επιστρέφουν, λοιπόν, στην Τεχνόπολη και στο Athens Science Festival, στον χώρο απ’ όπου στην ουσία «ξεπήδησαν». Εκεί έδωσαν τις πρώτες τους ανατρεπτικές παραστάσεις, εκεί παρουσίασαν ένα άλλο «πρόσωπο» της επιστήμης, εκεί απέκτησαν τους πολυάριθμους φίλους τους, που γέλασαν μαζί τους, «συνομίλησαν», προβληματίστηκαν και άκουσαν με γλαφυρότητα και χιούμορ επιστημονικά θέματα της καθημερινότητάς μας.

Στην αρχή τούς πήρε κάποιο χρόνο να βρουν τον σωστό τους βηματισμό. Απέκτησαν την ονομασία τους (Science Reactors), κατέληξαν στο εργαλείο επικοινωνίας τους με το κοινό (Stand up), στη συνέχεια ανέβασαν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις (Science on stage) και τέλος αποφάσισαν να ασχοληθούν και με τις μικρότερες ηλικίες (Stand up science kids).

Έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μια «τολμηρή» παρουσία σε μεγάλες επιστημονικές διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, οργάνωσαν τις δικές τους παρουσιάσεις σε πολιτιστικούς χώρους και θέατρα κερδίζοντας έτσι πολλούς και fanατικούς φίλους. Συνδύασαν την Τέχνη με την Επιστήμη και συνεχίζουν υπηρετώντας πάντα τον ίδιο στόχο: τη διάχυση της γνώσης με τρόπο απλό, απολαυστικό και χιουμοριστικό χωρίς όμως το χιούμορ να γίνεται αυτοσκοπός!!!

Μπορεί λοιπόν να ανασκευάσουν τον μύθο ότι οι επιστήμονες δεν διαθέτουν χιούμορ; Θα το αποδείξουν από σκηνής.

Συμμετέχουν οι: Χαρά Αφαλωνιάτη, Αντωνία Καραμολέγκου, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Ερμής Ζαχαρόπουλος, Αλέξανδρος Σουρτζής, Θωμάς Παππάς, Σταύρος Δημητρακούδης και Δημήτρης Ραγιαδάκος. Παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος

Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης (1993). Σκηνοθετική παρέμβαση: Κώστας Βρεττός

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | Δεξαμενές Καθαρισμού | Ώρα: 21:30

Κλείστε θέση!