«Ιστορίες Αλλαγής» από αρχαιοτάτων χρόνων με τον Θεόδωρο Παπακώστα

1 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Γνωρίζετε ποια είναι η μοναδική σταθερά στην ανθρώπινη ιστορία; Μα, ασφαλώς, η αέναη αλλαγή! Διότι αν το καλοσκεφτείτε, οι αλλαγές που έλαβαν χώρα κατά την αρχαιότητα –είτε μεγάλες, είτε μικρές, ήπιες ή δραματικές, άλλοτε απότομες και άλλοτε με διάρκεια αιώνων– είναι αυτές που καθόρισαν το ανθρώπινο είδος.

Αυτό πρεσβεύει ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Θεόδωρος Παπακώστας, ένας σύγχρονος Archaeostoryteller. Και μέσα από την ομιλία του στο Athens Science Festival 2024 με θέμα «Μα, από αρχαιοτάτων χρόνων….Ιστορίες αλλαγής στην αρχαιότητα!», μας προσκαλεί σε ένα αφηγηματικό σλάλομ ανάμεσα σε ιστορίες ανθρώπων και λαών, μικρών και μεγάλων αλλαγών, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα.

Ο συγγραφέας των επιτυχημένων βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης «Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;» και «Αρχαιολογία αγάπη μου …έλα πάρε με από δω», πιστεύει ακράδαντα ότι η επιστήμη έχει ουσία μόνο όταν επικοινωνείται. Και με μια βαθιά πεποίθηση ότι η αρχαιότητα μας αφορά όλους, ο Θεόδωρος Παπακώστας έρχεται στο ASF 2024 με μία απολαυστικά διδακτική Ιστορία Αλλαγής που αποδεικνύει ότι η γνώση του παρελθόντος μας, γίνεται δύναμη για το μέλλον μας.

Σχετικά με τον Θεόδωρο Παπακώστα

Ο Θεόδωρος Παπακώστας είναι αρχαιολόγος και συγγραφέας. Αφού απέκτησε το διδακτορικό του στην κλασική αρχαιολογία το 2017, αποφάσισε να μυήσει τους σύγχρονους Έλληνες στην αρχαιότητα μέσα από μια εναλλακτική –ποπ– προσέγγιση. Δημιούργησε το Archaeostoryteller, ένα project που φέρνει την αρχαιογνωσία στο ευρύ κοινό μέσω κοινωνικών δικτύων, μιας από τις 10 πιο δημοφιλείς σειρές podcast στην Ελλάδα, και τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων. Το πρώτο του βιβλίο «Πώς να χωρέσει όλη την αρχαία Ελλάδα σε ένα ασανσέρ» έγινε best seller και έχει ήδη μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 21:30

Κλείστε θέση!