Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής από την Jill Tiefenthaler, CEO της National Geographic Society

13 Μαρτίου, 2024 ΝΕΑ

Τροπικά δάση και άγονες έρημοι, αρχαία απολιθώματα και «ολοκαίνουρια» είδη χλωρίδας και πανίδας, κρυμμένες πόλεις και θρυλικά ναυάγια, χαμένοι κόσμοι και αποκαλυπτικά μυστήρια: Από το έτος ιδρύσεώς του, το 1888, το National Geographic έχει διευρύνει τις γνώσεις μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει, χάρη στους τολμηρούς εξερευνητές του, άντρες και γυναίκες, και το όραμά τους να εμβαθύνουν στα αχαρτογράφητα σημεία του πλανήτη και της ύπαρξής μας.

Ως επικεφαλής τους, η Jill Tiefenthaler, η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της National Geographic Society, έρχεται στο Athens Science Festival προκειμένου να μοιραστεί Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής από το παρελθόν και για το παρόν και το μέλλον ενός οργανισμού που μετράει ήδη 136 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας.

Με γνώμονα την αποστολή της National Geographic Society, η Dr. Tiefenthaler ηγείται μίας παγκόσμιας κοινότητας εξερευνητών και επιστημόνων από διάφορα πεδία, οι οποίοι αγωνίζονται να προστατεύσουν και να «φωτίσουν» το θαυματουργό και μυστηριώδες αφήγημα του πλανήτη μας. Και με αφετηρία το ιστορικό κεφάλαιο του παγκόσμιου αυτού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, η Dr. Tiefenthaler θα μοιραστεί μαζί μας το όραμα θεμελίωσης της μελλοντικής παρακαταθήκης του, με εφόδια την επιστήμη, το storytelling και την εκπαίδευση, και όχημα τις ιστορικές εξερευνητικές αποστολές και τις βραβευμένες ταινίες του.

Ελάτε να γνωρίσετε την Jill Tiefenthaler, την πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλο της National Geographic Society, και να ακούσετε τις καθηλωτικές Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής που έχει να διηγηθεί στο Athens Science Festival.

Σχετικά με την Dr. Jill Tiefenthaler

Η Δρ. Jill Tiefenthaler είναι η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της National Geographic Society. Συμμετέχει, επίσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας καθώς και στο Συμβούλιο των Συνεργατών της. Προτού ενταχθεί στη National Geographic, η Δρ. Tiefenthaler διατέλεσε επί εννέα χρόνια πρόεδρος του Κολεγίου του Κολοράντο. Σπούδασε στο Κολλέγιο Saint Mary στην Ιντιάνα, ενώ έλαβε M.A. και Ph.D. στα οικονομικά από το Duke University.

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 18:45

Κλείστε θέση!