Ιστορίες πίσω από την επιστήμη 

18 Σεπτεμβρίου, 2023 ΝΕΑ

Σε μια εποχή που η επιστήμη έχει τεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων και καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα παγκοσμίου εμβέλειας, αναδεικνύεται πιο έντονα από ποτέ το καθήκον του/της επιστήμονα να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με το ευρύ κοινό και να μεταδώσει έγκυρες πληροφορίες. Πώς είναι εφικτό, όμως, σύνθετες έννοιες και δεδομένα να μετατραπούν σε κατανοητές ή ακόμη και διασκεδαστικές ιστορίες;

Στο Athens Science Festival 2023, μέσω διαδραστικών εργαστηρίων και σεμιναρίων, φοιτητές/τριες και επαγγελματίες STEM θα ανακαλύψουν τα «μυστικά» της επικοινωνίας της επιστήμης και θα αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής «εκλαΐκευσης». 

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το διαδραστικό σεμινάριο «Επιστήμη και κόμικ». Οι ομιλητές θα αναδείξουν τη χρησιμότητα των κόμικ και των graphic novels στην εκπαίδευση, αλλά και στην πυροδότηση προβληματισμού γύρω από φιλοσοφικά ζητήματα. 

Η έμπειρη ομάδα του www.beconscious.gr έχει οργανώσει το διαδραστικό εργαστήριο «Γράψε για την επιστήμη σου», που επικεντρώνεται στις τεχνικές της επιστημονικής συγγραφής. H δημιουργία infographics, podcasts και επιστημονικών εικόνων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται πιο εύκολη από ποτέ!

Το workshop με τίτλο «Science Storytelling: Ανάδειξε την επιστημονική σου ταυτότητα» μας παρουσιάζει η σύμβουλος επικοινωνίας και marketing Μαρία-Στέλλα Ζεάκη. Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές και επιχειρηματίες θα μπορέσουν να εξελίξουν τις τεχνικές αφήγησής τους, ώστε να μετατρέψουν την επιστήμη τους σε ιστορίες έμπνευσης!

Σας περιμένουμε στο Athens Science Festival, όπου επιστήμη και δημιουργικότητα γίνονται ένα!

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 | Χώρος: Innovathens 1ος όροφος | 17.00 – 21.00