Ιστορίες «πράσινης» Αλλαγής στην «κουζίνα» του Athens Science Festival

10 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Πού (πρέπει να) πηγαίνει το λάδι που περισσεύει από το τηγάνισμα; Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτό; Ο Όμιλος Motor Oil και η θυγατρική του, Πράσινο Λάδι έρχονται στο Athens Science Festival με τις δικές τους Ιστορίες «πράσινης» Αλλαγής που ξεκινούν από την κουζίνα! «Μικρές Πράξεις» με «Μεγάλη Επίδραση» οι οποίες φιλοδοξούν να εμπνεύσουν τα παιδιά μας προκειμένου να αναλάβουν δράση για το μέλλον του πλανήτη μας.

Μία διασκεδαστική «Περιπέτεια Ανακύκλωσης» και ευαισθητοποίησης για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, περιμένει τους μικρούς επισκέπτες του ASF. Μέσα από το ομώνυμο workshop, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον κόσμο της κυκλικής οικονομίας μέσα από την ανακύκλωση του τηγανελαίου και την μετατροπή του σε βιοντίζελ. Συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι, θα μάθουν πώς μπορεί το λάδι από το τηγάνι να «μεταμορφωθεί» σε καύσιμο για τα οχήματά μας! (Τρίτη 16 Απριλίου | INNOVATHENS | 09:30 – 11:45)

Παράλληλα, στη διαδραστική έκθεση «Η ανακύκλωση του τηγανελαίου: Η πράσινη ενέργεια του μέλλοντος», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη διαδικασία διαχωρισμού του λαδιού από το νερό καθώς και να ανακαλύψουν –μαθαίνοντας– γιατί δεν πρέπει να πετάμε οπουδήποτε το τηγανέλαιο. Συμμετέχοντας σε ένα εκπαιδευτικό πείραμα, θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της κυκλικής οικονομίας και της καθαρής ενέργειας και θα εμπνευστούν προκειμένου να αναλάβουν δράση στη δική τους καθημερινότητα.

Μπορεί η «πράσινη» αλλαγή να ξεκινήσει από την κουζίνα; Ελάτε στο Athens Science Festival και ανακαλύψτε Μικρές Πράξεις με Μεγάλη Επίδραση για το περιβάλλον, την υγεία μας και το μέλλον του πλανήτη μας.