Μια μεγάλη πρεμιέρα και το πρόγραμμα προβολών του National Geographic!

10 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Ανακαλύψτε μοναδικές ιστορίες εξερεύνησης μέσα από τα μοναδικά επεισόδια σειρών ντοκιμαντέρ

Θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός National Geographic Explorer; Οι ιστορίες εξερεύνησης θα κορυφωθούν με τα ντοκιμαντέρ του National Geographic. Οι προβολές στα πλαίσια μαθητικών επισκέψεων στο Φεστιβάλ περιλαμβάνουν επεισόδια από τις σειρές «Μυστικά των Ελεφάντων» και «Μυστικά των Φαλαινών», ενώ την Τετάρτη στις 21.30 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» θα πραγματοποιηθεί η avant–premiere της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Χταποδιών», σε αφήγηση του Paul Rudd. Σε κάθε ωκεανό, πέρα απ’ τις ακτές μας, ζει ένα ζώο με – αυτά που θεωρούμε – «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά. Έξυπνο, κοινωνικό, περίεργο, ευγενικό και άγριο, χτίζει πόλεις, χρησιμοποιεί εργαλεία και συνεργάζεται με άλλα είδη για να κυνηγήσει. Στο είδος του, μπορεί κανείς να συναντήσεις πολλές προσωπικότητες, κάποια είναι τολμηρά, άλλα ντροπαλά. Αυτά τα ζώα μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του δέρματός τους, την υφή τους και το σχήμα τους εν ριπή οφθαλμού και να δουν πολύ πέρα από τη δική μας όραση.

Νέα επιστημονικά δεδομένα αναδεικνύουν την εκπληκτική ευφυΐα των χταποδιών, αποκαλύπτοντας την προηγμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων και την πλούσια προσωπικότητά τους. Από τα θερμά νερά των τροπικών υφάλων έως τις κρύες θάλασσες, και από τις παραλίες έως τον αχανή ωκεανό, τα χταπόδια θριαμβεύουν σε κάθε περιβάλλον.

Avant-premiere της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Χταποδιών»

Η νέα σειρά «Μυστικά των Χταποδιών», απο τον βραβευμένο με Oscar, James Cameron και σε αφήγηση από τον Paul Rudd, είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Γης. Σε κάθε ωκεανό, πέρα απ’ τις ακτές μας, ζει ένα ζώο με – αυτά που θεωρούμε – «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά. Έξυπνο, κοινωνικό, περίεργο, ευγενικό και άγριο, χτίζει πόλεις, χρησιμοποιεί εργαλεία και συνεργάζεται με άλλα είδη για να κυνηγήσει. Στο είδος του, μπορεί κανείς να συναντήσεις πολλές προσωπικότητες, κάποια είναι τολμηρά, άλλα ντροπαλά. Αυτά τα ζώα μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του δέρματός τους, την υφή τους και το σχήμα τους εν ριπή οφθαλμού και να δουν πολύ πέρα από τη δική μας όραση. Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν τη συνείδηση των χταποδιών, την πολύπλοκη λήψη αποφάσεων και τη μοναδική τους προσωπικότητα. Στους τροπικούς υφάλους, στα ψυχρά νερά, από την ακτή ως την ανοιχτή θάλασσα και παντού στο ενδιάμεσο, το χταπόδι βρίσκεται στον βιότοπό του. Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε τα «Μυστικά των Χταποδιών». Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Απριλίου στο National Geographic Wild και στο Disney+ στην Ελλάδα.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | 21:30

 «Μυστικά των Ελεφάντων»

Από τον βραβευμένο με Oscar, James Cameron, σε αφήγηση της Natalie Portman και με την National Geographic Explorer Dr. Paula Kahumbu, η σειρά «Μυστικά των Ελεφάντων» μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από τις Σαβάνες της Αφρικής έως τα αστικά τοπία της Ασίας, για να ανακαλύψει τη στρατηγική σκέψη, τα περίπλοκα συναισθήματα και την εκλεπτυσμένη γλώσσα των ελεφάντων, διαμορφώνοντας μια μοναδική και δυναμική κουλτούρα. Είναι δυνατοί, στοργικοί και σοφοί, αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε να ξεκλειδώνουμε τα βαθύτερα μυστικά των ελεφάντων. Η στρατηγική τους σκέψη, τα πολύπλοκα συναισθήματά τους και η εξελιγμένη τους γλώσσα έχουν δημιουργήσει μια μοναδική και δυναμική κουλτούρα που τους κάνει να μας μοιάζουν περισσότερο απ’ ό,τι νομίζαμε ποτέ. Αυτή η σειρά θα αλλάξει για πάντα όλα όσα νομίζατε ότι γνωρίζατε για τους ελέφαντες. Στο Athens Science Festival θα παρακολουθήσουμε το επεισόδιο «Έρημος». Αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτει τα μυστικά των τελευταίων ελεφάντων που έχουν απομείνει στην έρημο της Ναμίμπια. Όταν τους απειλούν ξηρασίες, αμμοθύελλες, ακόμη και πλημμύρες, η κοινή γνώση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά τους κρατάει ζωντανούς. Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος στη γη για να είναι κάποιος ελέφαντας, και η ιστορία τους είναι μια ιστορία θριάμβου σε μια χώρα ακραίων συνθηκών.

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | 9:30 και 11:30

«Μυστικά των Φαλαινών»

Από τον βραβευμένο με Oscar, James Cameron και τον Brian Skerry, η βραβευμένη με Emmy σειρά «Μυστικά των Φαλαινών», σε αφήγηση της Sigourney Weaver, βουτά βαθιά στο επίκεντρο του πολιτισμού των φαλαινών, για να γνωρίσουμε από κοντά τις μοναδικές επικοινωνιακές δεξιότητες και τις σύνθετες κοινωνικές δομές πέντε διαφορετικών ειδών. Θα γνωρίσουμε τις όρκες, τις μεγάπτερες, τις μπελούγκες, τις φάλαινες μονόκερους και τις φυσητήρες. Γυρισμένη σε περίοδο τριών ετών, σε 24 γεωγραφικά σημεία, η σειρά μας οδηγεί σε ένα επικό ταξίδι, που μας μαθαίνει ότι οι φάλαινες είναι πολύ πιο σύνθετα πλάσματα, αλλά και πολύ πιο όμοια με εμάς απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Στο Athens Science Festival θα παρακολουθήσουμε το επεισόδιο «Βασίλισσες Όρκες». Οι όρκες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές για να μείνουν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Οι φάλαινες της Παταγονίας πιάνουν θαλάσσιους λέοντες στην παραλία, οι όρκες της Νέας Ζηλανδίας ξετρυπώνουν κρυμμένα σαλάχια και οι θαλάσσιοι γίγαντες της Νορβηγίας χτυπούν με την ουρά. Παρακολουθήστε πέντε όρκες μητριάρχες να μεταλαμπαδεύουν τις οικογενειακές κυνηγετικές παραδόσεις τους στην επόμενη γενιά, διατηρώντας έτσι τον τρόπο ζωής τους πριν χαθεί για πάντα.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | 9:30 και 11:30

Ακολουθήστε μας στην αποκάλυψη των «Μυστικών των Χταποδιών», μια σειρά που θα προβληθεί από τις 22 Απριλίου στο National Geographic Wild και στο Disney+ στην Ελλάδα. Οι συναρπαστικές σειρές-ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Ελεφάντων» και «Μυστικά των Φαλαινών» είναι ήδη διαθέσιμες για προβολή στο Disney+.

Κλείστε θέση!