MindFAQ: Μια διαδραστική παράσταση του Γιάννη Σαρακατσάνη για το πώς (μας) δουλεύει το μυαλό μας

1 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Πώς συνδέεται η αντίληψή μας με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε; Γιατί συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους, συχνά επαναλαμβανόμενους; Πώς επηρεάζονται οι αποφάσεις μας από τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις προτιμήσεις μας; Και γιατί μερικές φορές άλλα λέμε, άλλα κάνουμε και άλλα εννοούμε;

Αυτά, και άλλα πολλά, θα τοποθετήσει στο επίκεντρο της σκηνής του Athens Science Festival, ο διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σαρακατσάνης μέσα από μια διαδραστική παράσταση για το πώς (μας) δουλεύει το μυαλό μας.

Με το έργο του «MindFAQ» ο Γιάννης φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο προκειμένου να εξερευνήσει, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα «βραχυκυκλώματα» της σκέψης. Οι θεατές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην παράσταση: Συμμετέχουν, ψηφίζουν, λύνουν γρίφους και μοιράζονται με τον Γιάννη τη σκηνή παίζοντας (φαινομενικά) διασκεδαστικά παιχνίδια, με έναν απώτερο σκοπό: Να πάθουμε όλοι «MindFAQ»!

Με όχημα την κωμωδία, ελάτε στο Athens Science Festival, να ανακαλύψουμε από κοινού τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς νομίζουμε ότι παίρνουμε αποφάσεις. Και μετά να το φιλοσοφήσουμε, καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται… με την καλή έννοια. Να πάθουμε «MindFAQ» με το πώς (μας) δουλεύει το μυαλό μας!

Σχετικά με τον Γιάννη Σαρακατσάνη

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και YouTuber. Σπούδασε υποκριτική στο «Σύγχρονο θέατρο Αθήνας» και σωματικό θέατρο στο «School of Physical Theatre» στο Λονδίνο.

Είναι ιδρυτής της θεατρικής ομάδας AbOvo, η οποία το 2010 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Birmingham European Festival με το έργο «Ο Πλανήτης», ενώ για περισσότερα από δέκα χρόνια διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα ως ηθοποιός, σκηνοθέτης ή συγγραφέας και έχει προταθεί δύο φορές για το Θεατρικό Βραβείο Κουν. 

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» | Ώρα: 21:30

Κλείστε θέση!

Σημείωση: Για την είσοδο στο Late Night Science «MindFAQ» απαιτείται επιπλέον αγορά εισιτηρίου.