Ο εκπληκτικός κόσμος των αερίων συναντά τον «εκρηκτικό» Περιοδικό Πίνακα σε ένα chemistry show για τη μαγεία της Χημείας!

5 Απριλίου, 2024 ΝΕΑ

Αν και ο Περιοδικός Πίνακας των χημικών στοιχείων «στοιχειώνει» τη μνήμη αμέτρητων μαθητών και μαθητριών, στην πραγματικότητα η Χημεία είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές επιστήμες. Και η προσέγγισή της μέσα από βιωματικά πειράματα που περιλαμβάνουν καύσεις, εκρήξεις και χημικές αντιδράσεις, μπορεί να έχει πραγματικά «μαγικά» αποτελέσματα!

Αυτό υποστηρίζει ο Hassun El-Zafar, ένας παθιασμένος επιστήμονας που έχει βάλει σκοπό να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο την αγάπη του για τη Χημεία. Γι’ αυτό και έρχεται στο Athens Science Festival, προκειμένου να αποκαλύψει σε μικρά και μεγάλα παιδιά τη μαγεία της αγαπημένης του επιστήμης.

Τι συμβαίνει όταν «καίγεται» το οξυγόνο; Μπορεί ένα αέριο να προκαλέσει εκρήξεις; Τι διαφορά έχει το άζωτο με το υγρό «αδερφάκι» του; Και τι τρέχει με τον ξηρό πάγο; Από την άλλη, τι να πρωτοπεί κανείς για τα μέταλλα;

Μέσα από τις παραστάσεις του με θέμα «Ο Εκπληκτικός Κόσμος των Αερίων» και «Ο εκρηκτικός Περιοδικός Πίνακας», ο Hassun El-Zafar, θα γίνει ο οδηγός μας σε μία περιήγηση στα λαβυρινθώδη τοπία του Περιοδικού Πίνακα. Και καθώς θα ξετυλίγουμε τα μαγευτικά μυστικά των αερίων και των μετάλλων, μέσα από μια συναρπαστική διαδρομή με πραγματικές εφαρμογές, θα ανακαλύψουμε τον κρίσιμο ρόλο της Χημείας σε πληθώρα κλάδων: από την ιατρική μέχρι τη διαστημική έρευνα.

Μαγεία ή Χημεία; Ο εκπληκτικός κόσμος των αερίων συναντά τον «εκρηκτικό» Περιοδικό Πίνακα σε ένα chemistry show για τη μαγεία της Χημείας στο Athens Science Festival! Ελάτε να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε παρέα με τον Hassun El-Zafar, με εκπληκτικά πειράματα και θεαματικά οπτικά εφέ, σε μία παράσταση σχεδιασμένη να εμπνεύσει μια βαθύτερη εκτίμηση για τις αόρατες δυνάμεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

Σχετικά με τον Hassun El-Zafar

Ορμώμενος από την αγάπη του και το πάθος του για τις θετικές επιστήμες, ο Hassun El-Zafar είναι ένας ανεξάρτητος εκπαιδευτικός που σχεδιάζει και δημιουργεί προγράμματα για παιδιά, τα οποία προάγουν την επιστήμη, τον πολιτισμό, την κοινότητα και την τεχνολογία. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως Ανώτερος Παραγωγός δημόσιων προγραμμάτων για το Βασιλικό Ινστιτούτο της Μεγάλης Βρετανίας, έναν ανεξάρτητο φιλανθρωπικό οργανισμό που αποσκοπεί στη σύνδεση των ανθρώπων με την επιστήμη.

Παρασκευή 19, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου | Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Κλείστε θέση!